óvoda


Egyre népszerűbbek a családi napközik Kaposváron. Bár körülbelül 50-60 ezer forintot kell értük fizetni havonta, sok szülő az egyéni bánásmód és a rengeteg külön foglalkozás miatt nem sajnálja ezt az összeget.

Van, ahol angolul tanulhatnak és van ahol síelni is viszik a 3 éveseket. Emellett több önkormányzati óvoda is bővült. És a református egyház is saját óvodát indít.

A 2-3 éves gyerekeket nemcsak rengeteg játék, hanem speciális foglakozások is várják minden nap a Hunyadi utcai családi napköziben.   

- Minden nap vannak angol foglalkozások vannak, de  van lehetőség ingyenes úszásra és  baba-mama tornára is - mondta a Csillag Gyermekkert Családi Napközi vezetője, Szabó Csilla.

Egy másik családi napköziben pedig gitározni tanulnak a gyerekek. A nevelők azt mondják, a kis létszám miatt nagyobb lehetőség jut egy-egy gyereknek a fejlődésre. Szerintük ezért nem sajnálják kifizetni a szülők az önkormányzati óvodák térítési díjához képest a hatszoros árat sem.  

- Mivel akkora az igény rá, teljes létszámmal üzemelünk már egy éve, hogy sajnos már nem tudjuk felvenni az új jelentkezőket vagy hála Isten, ezért most nyitunk a Zöldfa utcában egy új családi napközit - árulta el az Aprajafalva Családi Napközi vezetője, Grófné Szerecz Diana.

Nemcsak a magánvállalkozások látnak fantáziát az óvoda nyitásban. A református egyház például jövőre tervez saját óvodát nyitni.

- Az elmúlt évben sikerült egy a belvárosban lévő alkalmas épületet megvásárolni. Amit fel kell újítanunk természetesen - mondta a Lorántffy Zsuzsanna Református Iskola és Gimnázium igazgatója, Molnár Tímea.

A kaposvári önkormányzat is bővíti a férőhelyeit. 240 millió forintból a kaposfüredi és a kaposszentjakabi intézmények új csoportszobával, tornaszobával és korszerűbb berendezésekkel gazdagodnak. A füredi óvoda ugyanis már most is 120 százalékon működik.

- A 2005-ös évektől folyamatosan emelkedett a gyermeklétszám Füreden. Ez annak köszönhető, hogy ott egy hatalmas új lakótelepet hoztak létre. Nagyon sok fiatal házas költözött oda. Rengeteg a kisgyerek - mondta a Nemzetőrsori Központi óvoda, Kaposfüredi Tagóvoda óvodavezetője, Várkonyi Gáborné.

Kaposváron önkormányzati fenntartásában 6 központi óvoda és 13 tagóvoda működik, 83 csoporttal, ahova összesen 2240 gyerek jár.

Címkék: körkép, üzlet, óvoda, somogy, kaposvár, kultúra