Kaposváron a Rippl-Rónai-villa lesz az események központja, ahol vasárnap az egykori tulajdonos, Rippl Rónai József Piknik a Róma Villa kertjében című festményének élő képével, korabeli zenével fogadják a vendégeket, és ingyenes tárlatvezetésre invitálják őket.

Barcson - ugyancsak vasárnap - a Dráva partján egész nap kulturális programokkal, ingyenes drávai kenutúrával, csicsókából készült ételekkel, a szomszédos Drávaszentesen őshonos állatfajták bemutatójával, kutyás terelőversennyel várják az érdeklődőket. Mindkét somogyi város élő kapcsolással vesz részt a műsorfolyamban. Barcs kora délután, Kaposvár napközben többször és este a tűzgyújtásnál is bekapcsolódik a közvetítésbe - közölték a szervezők az MTI-vel.

virágos tornác

A nézők továbbá megtekinthetik a Nagyházi Galéria tulajdonosa és felsége által felújított, idén Europa Nostra díjat kapott alsóbogáti kastélyt.

Nagybajom szombaton csaknem 500 somogyi középiskolás részvételével egy 24 órás vetélkedővel csatlakozik az országos programokhoz, Zamárdiban ugyancsak szombaton tartják a városi kilátó új megvilágításának avató ünnepségét, több településen Szent Mihály-napi szüreti mulatságot, kézműves vásárt, utcabált, sportrendezvényeket rendeznek a hétvégén.

Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel induló hagyományőrző programsorozatot Szent Mihály napjához kapcsolódóan szervezi a közmédia kormányzati támogatással, a Magyar Turizmus Zrt. részvételével. A szeptember 28-29-ei hétvégén több mint 1300 település kínál különleges programokat a látogatóknak, amelyekről a közmédia öt csatornája összesen húszórás műsorfolyam keretében számol be, több mint húsz helyszínt kapcsolnak élőben.

Címkék: közmédia, itthon, hagyomány, Magyarország, program, kultúra