Újra a világsztároké lesz a főszerep a Szivárvány Kultúrpalotában. A tavaly indult Szivárvány bérlet sikerén felbuzdulva ugyanis több nagy nevet is sikerült hozzánk csábítani.

A sorozat első előadása egy ínyencség! A Budapesti vonósokat a Los Angeles Times így jellemezte:” Ők a kamarazenekarok Rolls-Royce-ai!”Vendégük lesz SigmundGroven norvég szájharmonika művész, aki többszörös „Év zeneszerzője” díjas, egy sajátszerzeményét is bemutatják majd szeptember 30-án! Az ő nevéhez fűződik a szájharmónika koncerttermi rangjának megteremtése Európában.

Az idei évad a barokk kor és Bach-ot szeretőknek is kedvez, hiszen az adventben a régió kiemelkedő zenei együttese, a  Pannon Filharmonikusok lép föl a Kaposvári Vikár Béla Vegyeskar kíséretében előadva J. S. Bach Karácsonyi oratóriumát. Szintén Bach darabokat hallhatnak az ország talán legjobb férfikarának, a Szent Efrém Férfikarnak az előadásában,érdekes hangszerpárosítások kíséretében. Február 12-én a világ 10 legjobb együttese között számon tartott Budapesti Fesztiválzenekar kamaraegyüttese kápráztatja el a Szivárványbérlet közönségét kitűnő játékával.

A bérlet zárókoncerje igazi szenzáció, hiszen a Bécsi Filharmonikusok (akiknek január 1-i koncertjét a világ számtalan országában, Magyarországon is sugározzák) vonósnégyese a Das Zorbetto Quartet játéka zárja a klasszikus zenét kedvelők bérletét. Érdemes hát Szivárvány bérletet váltani mielőbb a Tourinform irodában, hiszen van még pár hely a kiemelkedő, kedvező árú, hónap végén induló sorozatra, aminek különlegessége, hogy a bérlet meghatározó találkozási pont is a közélet szereplői számára.

Címkék: kultúrpalota, szivárvány, bérlet, zene, kultúra