A drámapedagógia eszközeit a bűnmegelőzés szolgálatába állító programra a teátrum a megyei kormányhivatallal és a rendőr-főkapitánysággal közösen pályázott - tájékoztatta Szemerédi Fanni, a pályázat koordinátora az MTI-t.

a képen: Csapó Virág (b) az anya, Fándly Csaba (k) a fiú és Kőrösi András (j) az apa szerepében Tomasz Man 111 című színdarabjának próbáján a kaposvári Csiky Gergely Színház Stúdiószínpadán. MTI Fotó: Varga György

Mint arról beszámolt, a 11 alkalomból álló sorozat keretében művészi és pedagógiai célokat egyaránt szolgáló tantermi előadásokat tartanak, drámapedagógusok vezetésével 15 fős csoportokban feldolgozzák az iskolai erőszak, az agresszió kezelése, az áldozatsegítés témaköréhez kapcsolódó kérdéseket, foglalkoznak a konfliktuskezeléssel és az áldozattá válás megelőzésével.

Hozzátette, hogy az alapot ehhez egy kortárs lengyel író, Tomasz Man 111 című drámája adja, amely egymással összefüggő módon hordozza mindazon kérdésköröket, amelyeket a kitűzött program tartalmaz. A darab egy sokkoló történetet mesél el - amelyben egy kamasz fiú megöli a szüleit, majd valószínűsíthetően öngyilkosságot követ el - és összegyűjti az egymással összefüggő, sokszor ellentmondó okokat.

Tomasz Man drámáját csütörtökön mutatják be a kaposvári színház stúdiószínpadán, Tóth Géza rendezésében.

a képen: Fándly Csaba, a fiú szerepében Tomasz Man 111 című színdarabjának próbáján a kaposvári Csiky Gergely Színház Stúdiószínpadán. MTI Fotó: Varga György

Címkék: iskolai, agresszió, dráma, foglalkozás, előadás, rendőr, erőszak, Csiky, kultúra