Énekszóval kezdődött a 298. kaposvári tanév vasárnap délután. A város intézményeibe idén 13 ezer diáknak csengettek be.

Szita Károly a Munkácsy Gimnáziumban tartott városi tanévnyitón kiemelte: attól függetlenül, hogy az iskolákat már az állam kezeli, Kaposvár továbbra is nagy figyelmet fordít fiataljaira.

- Továbbra is megteszünk mindent azért, hogy az oktatás jó körülmények között folyhasson, s hogy olyan képesítést adjon fiataljainknak, amellyel munkát kapnak, boldogulni tudnak, de segítséget adunk ahhoz is, hogy gyermekeink boldogulása ne múljon a családok anyagi helyzetén - mondta Szita Károly polgármester.

Szülői kísérettel, kézen fogva, folyamatosan érkeztek ma reggel a kisgyerekek az iskolába. Sokuktól ölelkezve búcsúzkodtak szüleik. A Kodály iskolában ma reggel Kaposvár polgármestere ajándékozta meg az első osztálysokat egy-egy színes tolltartóval.

Itt több mint 80 kisiskolás, összességében pedig 800 első osztályos kapott tolltartót Kaposváron.

Az idei tanévben különböző változások léptek életbe. A gyerekeknek például délután 4 óráig az iskolában kell lenniük. Kivéve, ha valamilyen kötelezettségük van.

Idén az iskolákban kötelező a hit és az erkölcstan oktatás is.  Kaposváron az első osztályosok csaknem 60 %-a választotta a hittant, az ötödik osztályban pedig az erkölcstan volt a népszerűbb. A kaposvári katolikus egyházmegyében ezeket az órákat gond nélkül meg tudják tartani.

A mindennapos testnevelést is kibővítették. Idén, az első és az ötödik osztályosok után, már második és hatodik osztályban is kötelező lesz a napi testmozgás.




Címkék: rengeteg, nyitó, 2013, kaposváron, év, változás, kultúra