Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Fejér és Csongrád megye valamint Budapest teljes területén, emellett Vas, Zala, Somogy, Tolna, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Pest és Komárom-Esztergom megye jelentős részében a lekapcsolás után már csak digitálisan foghatók a televíziós adások.

Az ország többi részén október 31-én kapcsolják le az analóg földfelszíni sugárzást.

A digitális átállásban azok érintettek, akik előfizetés nélkül, szoba- vagy tetőantennával tévéznek, és kizárólag az M1, az RTL Klub és a TV2 adásait látják. Nekik kell átállniuk digitális vételre ahhoz, hogy az analóg sugárzás lekapcsolása után is tévézhessenek.

Ehhez nem kell feltétlenül új televíziót vásárolni, elegendő egy jelátalakító készülék, úgynevezett set-top-box. A legjobb kép- és hangminőség eléréséhez egy új szoba- vagy tetőantennára is szükség lehet.

A berendezés segítségével az előfizetéssel nem rendelkezők a jövőben már nem csak az eddigi három, hanem további négy csatornát is ingyenesen nézhetnek: az M2-t, a Dunát, a Duna Worldöt és az Euronewst.

A korszerű televíziók már beépítve tartalmazzák a jelátalakítót. A digitális adások vételéhez válaszhatók a kábeltelevíziós és műholdas szolgáltatók csomagjai vagy az internetes tévézés is.

A modernebb set-top-boxok alkalmasak például a műsorok rögzítésére, megállítására, visszatekerésére.

Címkék: lekapcsol, analóg, búcsú, televízió, digitális, kultúra