Egyebek mellett erről és a költségvetés módosításáról is döntött a képviselőtestület a mai ülésén.
150 millió forint általános tartalékkal rendelkezik Kaposvár, és több milliárd forintot lekötött a bankban. Ilyenre az elmúlt másfél évtizedben nem volt példa, hangsúlyozta a polgármester.

- Ez adja meg azt a lehetőséget számunkra, és ez volt a módosításnak a lényege, hogy olyan feladatokkal is törődhetünk, amivel az elmúlt években nem tudtunk. Utakat újíthatunk fel, járdákat építhetünk, játszótereket építhetünk, nagy csapadékvíz-elvezetési programot indítunk, és nagyon reméljük, hogy az előttünk levő másfél év az erről fog szólni - Szita Károly polgármester, Kaposvár.

Kaposvár önkormányzati általános iskoláiban szeptembertől a meglévő 21-en kívül 3 új osztályt indítanak az elsősöknek. Ők várhatóan mintegy 600-an lesznek. Az óvodákba is több kisgyerek jár majd. Létszámuk meghaladja a kétezer 60-at az önkormányzat intézményeiben. Ma döntöttek a képviselők: 29 pedagógiai asszisztenst és egy pszichológust vesznek még fel az óvodákba.

- Ettől a segítségtől azt várjuk, hogy több felnőtt foglalkozik a gyerekekkel, több idő jut a szakmai munkára, az óvónők kifejezetten koncentrálhatnak a gyerekek nevelésére, képzésére, az egyéb feladatokban pedig komoly segítséget kapnak - Kéki Zoltán címzetes főjegyző, Kaposvár.

A testület megszavazta a Kaposvári Települési Értéktár létrehozását. Ebbe beletartozhat az épített, a természeti környezet, a kulturális örökség, vagy bármilyen szellemi és tárgyi javak.

- Ahhoz tudunk igazán ragaszkodni, az segíti az identitástudatunk erősödését, hogyha ismerjük is azokat az értékeket, amik körbevesznek bennünket, és itt nem kell sok esetben nagyon nagy dolgokra gondolni - Jágerné Katona Zsuzsanna kulturális referens, Kaposvári Önkormányzat.

Döntöttek a Kométával kapcsolatos 2 milliárd forintos tulajdonvásárlás harmadik részletének átutalásáról. A cég vezetője beszámolt a testületnek arról, hogy az elmúlt pár hónap alatt egyről mintegy 1.8 milliárd forintra nőtt a bevételük, és 50 új dolgozót vettek fel.

 

Címkék: közgyűlés, több, kométa, városháza, diák, kultúra