- Valahogy nem tudtam elhinni. Még el sem értem az ideális alakom, hogy lehetnék én anorexiás. Mégis, ahogy lenéztem a kezemre, rájöttem, hogy igaza van, halálosan megrémültem. Ahogy megláttam a csont és bőr karom, mert olyan vékony és törékeny volt megijedtem... - a mindennapi életből meríti témáit Harsányi Tamás. A Klau története című művében egy anorexiás lányról ír, egyes szám első személyben, amely első díjat érdemelt a Janikovszky Éva emlékére megrendezett meseíró pályázaton. Tamás azt mondja: azért választotta ezt a témát, mert ez egyre több fiatalt érint. 

Tamás első kritikusa édesanyja. Ő már kiskorában felfigyelt különleges irodalmi érzékére.

- Már óvodás korában folyamatosan olvasott. és magától megtanult írni. Igaz, nagyon érdekesen: nyomtatott betűkkel írt - mondta Varga Katalin.

Tamásnak a reál tárgyak is jól mennek. Az osztályfőnök büszke tanítványára.

- Nagyon csendes nagyon visszahúzódó de én azt gondolom, hogy minden tárgyat amit itt a középiskolában tanítunk megpróbálja maximálisan megtanulni - mondta a Munkácsy Mihály Gimnázium osztályfőnöke, Horváthné Tímár Ágnes.

Tamás munkája várhatóan több folyóiratban is megjelenik. A Munkácsys fiú már egy újabb történeten dolgozik, az interneten történő ismerkedés veszélyeit foglalja sztorijába.

A X. Janikovszky Éva meseíró pályázat díjazottjai:

I. korcsoport (6-10 éves)

1. díj Kiss Sarlott Melanie (8 éves): Végre lány!

II. korcsoprt (11-16 éves)

1. díj Harsányi Tamás (15 éves): Klau története

Kapcsolódó anyagok

Címkék: janikovszky, meseíró, budapest, könyv, pályázat, kultúra