Siófok jubileumi évében a Balatoni Szezonnyitó négynapos rendezvénysorozata minden korábbinál színesebbnek ígérkezik, különleges meglepetésekkel - írja az infosiofok.hu

150 éve annak, hogy a hazai elit felfedezte magának Siófokot. A település számára a vasútállomás majd a kikötő megépülése jelentette az áttörést, hiszen ekkortól mind több fővárosi notabilitás érezte úgy, kár hajóra szállni és elindulni az északi partra.  Egyre többen ismerték fel a tó északi és déli partja közötti jelentős különbségeket, amelyek között a fövenyes partszakasz, a lágy hullámverés és a lassan mélyülő meder már akkor is meghatározó volt.

120 évvel ezelőtt, 1893-ban az új fürdőtelep kiépülése döntő fordulatot hozott Siófok fejlődésében.

Ennek az évnek a nyarán tartották az első szezonnyitó ünnepséget, amelynek részeként nyilvánosságra hozták a Belügyminisztérium Siófokot gyógyfürdővé nyilvánító rendeletét.
A Balatoni Szezonnyitó évszázados hagyománya ma is él Siófokon, amely a városban hosszú ideje a pünkösdi ünnepkörhöz kötődik. Az idei, 120. szezonnyitó május 17. és 20. között, négy napon át olyan programokkal, szabadtéri rendezvényekkel irányítja a Balaton-part legnépszerűbb városára a figyelmet, amelyekért érdemes lesz a hosszú hétvégére Siófokot választania az utazóközönségnek.

A 150 éves fürdőváros idei szezonnyitója minden eddiginél sokszínűbbnek ígérkezik. A részletes programért kattintson a linkre.

Címkék: 150, pünkösd, program, balaton, siófok, kultúra