A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Határtalanul! pályázatának keretében a Dunaszerdahelyen székelő Épitészeti Szakközépiskola tanulói eljuthattak hozzánk egy felejthetetlen kirándulásra.

A diákok egy teljes iskolai héten át vendégeskedhettek Kaposváron az Építőipari, és Faipari Szakképző iskolánál. A két iskola közös célja a tapasztalatcsere a tanulók közt, és a somogyi illetve a csallóközi népi építészet kölcsönös megismerése.
A kirándulás több napon át egyfajta építészeti, kulturális kalandtúrát jelentett a diákoknak.

A bemutatkozást egy tartalmas városnézés követte Kaposváron. Megtekintették a városházát, a Kossuth teret, a Szivárvány Központot és makettjét.

A kedd Kaposmérőn, a Kassai völgyben folytatódott ahol a világszerte elismert lovasíjász völgyet fedezték fel.  A régi harcmodorról a népi építészetre kellett áthangolódni a tanulóknak, hiszen Szennára érkeztek.
A szennai szabadtéri falumúzeumban, Somogyra jellemző, karóközös - patics - fecskerakásos- falat építettek, megismerték a talpas- vázas épületeket. Megismerkedhettek és kipróbálták a vályogépítészetet.

Szerdán a tanulók egy hosszú körutat tettek a Balaton- felvidéken amelynek első állomása Szigliget volt, mely híres a környékről, a kilátásáról és a várromról. Ezután a Tihanyi apátsághoz vezetett az út, majd Füred és végül Nagyvázsony következett.

A csütörtököt a diákok Pécsett töltötték.A Zsolnai negyedben találkoztak a porcelán- készítés minden egyes folyamatával a porcelán manufaktúrában.  A visszaérkezés,és egy kis pihenő után, a diákok estéjét barátságos focimeccs tetézte, melyet a MÁV kollégium hátsó udvarán rendeztek meg. A meccset a dunaszerdahelyi csapat nyerte.

Pénteken elérkezett az utolsó nap is,és a hazatérés előtt a két iskola tanulói közösen fát ültettek a jövőbeli testvérkapcsolat szimbólumaként.

Címkék: határok, barátság, felett, kaposvár, program, kultúra