Pécs, Kaposvár és Szekszárd Önkormányzata kapott összesen csaknem 115 millió forint támogatást. Az Új Széchenyi Terv Fenntartható városfejlesztési programok előkészítése pályázati felhívásról a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség április 26-án döntött.

Az Új Széchenyi Terv Fenntartható városfejlesztési programok előkészítése pályázatainak meghirdetésekor 120 millió forint keretösszeg állt rendelkezésre. A megítélt támogatás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A dél-dunántúli régió mindhárom megye jogú városa (Pécs, Kaposvár, Szekszárd) támogatásban részesült, összesen 114. 124.518 forintot kapnak a projektek. A támogatás alapvető célja a várostérségeket érintő gazdasági, környezeti és társadalmi jellemzőkkel összefüggő problémák kezelése.

A projektek keretében a városok fejlesztési koncepcióit és Integrált Településfejlesztési Stratégiáit (ITS) felülvizsgálják és aktualizálják. A teljes körű felülvizsgálat eredményeként az elkészülő dokumentumok a következő programozási időszak (2014-2020) fejlesztési elképzeléseit is tartalmazni fogják és megalapozzák majdani megvalósulásukat - tudta meg a KaposPont 

Címkék: fejelsztés, forint, milliárd, támogatás, Kaposvár, kultúra