A Nemzeti Vágta kaposvári előfutama augusztus 25-én lesz. Minden eddiginél színvonalasabb programmal készülnek a szervezők. Már 23-án, és 24-én is lesznek események.

Faragótábor, és egy nemzetközi huszártalálkozó színesíti majd az előprogramot. A Meistro Lovasklub tulajdonosa, Meiszterics László a KaposPontnak azt mondja: a tavalyinál könnyebben vannak szervezésileg. Akkor másfél hónap alatt kellett előkészíteni a rendezvényt. Most van még 4 hónapjuk erre.

Már 6 település nevezett, köztük Kaposvár, Igal, Tapsony is. Szilvászentmárton saját lovat vett a versenyre. Tavaly a kaposvári előfutamot az ország 16 megmérettetése közül a legjobbnak ítélték a budapesti szervezők.  

A futamra várják a somogyi településeket, és a rendezvényt támogatni kívánó vállalkozókat.

A programokat póni, betyár futam, és huszártoborzó színesíti majd. A háromnapos rendezvényt egy koncert zárja majd.

Nézze meg korábbi videónkat a témában!

8 somogyi település lovasai versengtek tavaly a Nemzeti Vágtán. A legjobb helyen, a döntőben a tapsonyiak végeztek. A Szilvásszentmártont képviselő Rostási Kaludia a középdöntőig, a kaposvári színekben versenyző Makár Henrietta pedig az elődöntőig jutott.

 

 

 

 

A Balatonlelle - Rádpuszta Csárda és Szabadidő Centrum területén már több éve nagy sikerrel rendezik meg a Nemzeti Vágta Balatoni Előfutamát.

Idén - több kísérõ programmal kiegészítve - a balatoni szezon nyitányaként, a pünkösdi hétvégén tartják.

Május 18-án, szombaton a Nemzeti Vágta Balatoni Előfutamán, a futamok között szórakoztató programokat kínálnak a közönségnek.

Május 19-én, vasárnap a csacsiké lesz a főszerep: a már szintén hagyományos és népszerű Csacsiszépségverseny és csacsigalopp várja a közönséget. Pünkösdhétfõn pedig Szabadidőcentrumunkban családi programokat kínálnak.

A rádpusztai elõfutam egy olyan magyar történelmi hagyományokat, lovas kultúrát reprezentáló rendezvény, amely egyaránt szimbolizálja a Balaton régió egységét, a régiós össze fogást és a települések közös tenni akarását.

A Nemzeti Vágta – melynek döntőjét a fővárosban rendezik meg- a magyar városok, falvak és kistérségek ünnepe. Egy olyan újszerű esemény honosodott meg, amely egyszerre kulturális seregszemle, turisztikai látványosság, és gasztronómiai fesztivál is egyben.

A Hősök terén egyébként szeptember 20-21-22-én 72 ló vágtázik majd. Változás az eddigekhez képest, hogy késő este, reflektorfénynél indítják a lovasokat. Előtte azonban még a Székely-vágtán, július 14-én szurkolhatnak a lovassport szerelmesei. A Nemzeti Vágtáról ma tartottak sajtótájékoztatót, Budapesten.

Címkék: nemezeti, vágta, balaton, Somogy, Kaposvár, kultúra