A rendezvénnyel egy időben a megyében több helyszínen is szavalóversenyt tartottak a legnagyobb Balatonszárszón volt, ahol több mint 200 diák versengett.

Több százan gyűltek össze Kaposváron a Kossuth téren, hogy együtt emlékezzenek József Attila születésnapjára, és a költészet napjára. Rátóti Zoltán vezényletével kvízjátékban is rész vettek a diákok. Több magyar, író, költő versét kellett felismerni.

 

 

Az eredmények:

Általános iskolai kategóriában:

1.       Zrínyi Ilona Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola

2.       Kodály Zoltán Központi Általános Iskola

3.       holtversenyben: Toldi Lakótelepi Általános Iskola és Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium

Középiskolai kategóriában:

1.       Táncsics Mihály Gimnázium

2.       holtversenyben: Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Gimnázium és Munkácsy Mihály Gimnázium

3.       holtversenyben: Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakiskola és Kaposvári Egyetem Pedagógiai Főiskolai Kar Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Az első helyezetteknek tehát 10-10 darab színházjegyet ajánlott fel a Csiky Gergely Színház, 3-3 pólót és minden csapattagnak idegen nyelvi kurzust a Compass Európai Ifjúsági Közösségért Egyesület.

Mindkét kategóriában az első három helyezett csapat tagjait egy csoportos színházbejárásra várja a Csiky Gergely Színház .

Címkék: versmondáés, holtverseny, versünnep, compass, maraton, kultúra