Az idei Kaposfest egyik fő újítása, hogy minden napnak önálló témája lesz, mely egy-egy műhöz vagy szerzőhöz köthető.

Például tudta-e, hogy Mozart egyik leghíresebb művét, az Esz-Dúr kürtkvintettet azért írta, mert rengeteget tekézett egy sajtnagykereskedő barátjával, akinek már annyival tartozott, hogy nem tudta pénzben megfizetni, így hát - mivel az illető amatőr kürtös volt - kifizette őt egy csodálatos művel?

A mű elhangzásának napján ennek aprópójából tekeversenyt (melynek győztese szintén kap egy nevére dedikált művet!), egyéb szerencsejátékokat, kaszinót tartanak. Így mindenki  belekóstolhat Mozart hamisíthatatlan életstílusába.

És ha már kóstolás: tudta-e, hogy a kiváló olasz zeneszerző, Rossini, élete derekán a zeneszerzés helyett szakácskönyvek írásával töltötte a legtöbb időt?
Segal Viktor segítségével éppen emiatt elkészítik Rossini legismertebb receptjeit, hogy a publikom ne csak zenéjét szerethesse, hanem ételeit is!

Augusztus 13-19 között tehát minden nap rengeteg érdekes és izgalmas kiegészítő programmal várják a zeneszerető közönséget a már megszokott, világszínvonalú koncertek mellett!

A bérlettel rendelkezők valamennyi kísérő programra 30% kedvezménnyel vásárolhatnak belépőjegyet a fesztivál ideje alatt! A fesztiválbérleteket továbbra is a Tourinform irodában lehet megváltani, akár fél éves részletfizetési lehetőséggel. A Kaposvár Kártya tulajdonosokat pedig további 10% kedvezményben részesülnek!

Címkék: komoly, fest, kapos, 2013, zene, fesztivál, kultúra