A Bors híre szerint Cipő halála után Tóth Zoltán gitáros úgy gondolta, a zenekar már nem tündökölhet sem a régi nevével, sem a régi fényével, így kiszállt az együttesből.

A zenész ezt a Republic Baráti Kör Facebook-oldalán jelentette be csütörtökön. „Nem sikerült méltóképpen elbúcsúznom múlt alkalommal. Most teszem meg. Nagyon köszönök Nektek mindent! Próbáljatok a békére és a múlt emlékére ügyelni, ez a legfontosabb. Nagyon köszi az aggodalmatokat. Sajnos az újrainduló zenekarban már nem veszek részt, már hosszabb ideje folyt az egyeztetés erről. Remélem rendben lesz minden" - írta a zenész.

A Republic zenekar Facebook oldalán a zenekar dobosa, Nagy L Attila azt írta: nem akartak a temetésig nyilvánosságra hozni semmit. ami méltatlan lett volna Cipő emlékéhez. Azt most megerősítették, hogy az együttes neve változni fog. Hogy mire keresztelődnek, arról egy sajtótájékoztató keretében beszélnek majd.

Eközben sorra jelennek meg a találgatások, a vélemények arról, ki lesz Cipő utódja.

republic

A Quart.hu információi szerint Cipő halála után legtöbb volt zenésztársa folytatja, de nem Republic néven, és nem lesz másik énekes.

Március 12-én, nem sokkal Bódi László Cipő halála után közölte a Republic menedzsere, hogy az együttes folytatja a zenélést, de ennek formája még kialakulatlan. Nagy L. Attila, a Republic dobosának a Facebookra felrakott üzenetéből most kiderül egyrészt, hogy a zenekar nevet változtat, másrészt nem vesz be új tagot. Ez utóbbi megjegyzés annak a pletykának a cáfolata, amit például a Bors közölt: eszerint felmerült, hogy Sipos F. Tamás lesz az új énekes. Szintén a Bors számolt be arról is, hogy a Republic folytatásának tervével nem értett egyet sem Cipő gyászoló édesanyja, sem Tóth Zoltán gitáros, aki ki is lépett az együttesből.

republic0313


„Engem még nem keresett meg a zenekar. Szerintem ők már pontosan tudják, ki lesz Cipő utódja, csak várnak a név nyilvánosságra hozatalával. Hibás döntés lenne, ha engem választanának, szerintem egy fiatalemberre van szükségük, nem egy vén trógerre. Én Király L. Norbit javasolnám. Ő méltó lenne arra, hogy Cipőt képviselje a színpadon. Energikus, tehetséges, és hasonló stílust képvisel, mint a Republic" – vélekedik Feró.

A zenekar menedzsere nem cáfolta az értesüléseket, ám pontos információkkal még nem tudott szolgálni.

„Nagy Ferót és Király L. Norbit is teljesen esélyesnek tartom arra, hogy a jövőben a Republic frontembere legyen. Egyelőre nincs napirenden a téma, ráadásul ez egy igencsak komoly szakmai kérdés, ám mindkét említett énekes szóba jöhet" – mondta el Abella Miklós.

Ahogy arról a KaposPont is beszámolt: Cipőtől március 22-én vettek végső búcsút.

A Kapos Televízió, és a KaposPont is elköszönt tőle egy összeállítással!

 

Címkék: Zoltán, Töth, Bors, hírei, zenész, kultúra