Kaposváron 6 ezer általános és 7 ezer középiskolás örülhet a tavaszi szünetnek. Egységesen március 27-én, csütörtöktől kezdődik a húsvéti vakáció. A legtöbb iskolában a húsvét utáni hetet is kiadták a gyerekeknek, valahol azonban már jövő hét végén, vagyis csütrötökön, pénteken tanulni fognak.

Az Európai Unió legnépesebb államában, Németországban március 25-én diákok milliói számára kezdődött meg a tavaszi vakáció. Egyes régiókban – a sztrádazsúfoltság elkerülése érdekében – már előbb bezártak a tanintézmények.

Természetesen az agyonterhelt német pedagógusok is nagyon várták már a húsvéti lazítást. Az NSZK tíz tartományában hétfőtől április első hetéig van suli szünet. Így például Berlinben, Bajorországban, Baden-Württembergben és a Saar-vidéken is. Hamburgban március első felében volt vakáció, így most csak az ünnepnapok lesznek tanítás mentesek. A szintén tartományi jogú Brémában pedig a hó közepétől már javában tart a tavaszi paúza.

A fővárost körülölelő Brandenburgban szerdától (márc. 27.), Szászországban pedig péntektől (márc. 29.) lesznek zárva az iskolák. Az előrejelzések szerint bel- és külföldön egyaránt milliók üdülnek majd feledve a hosszúra nyúlt telet. A határon túlra utazó németek 2013 tavaszán is Dél-Európát, Nagy-Britanniát és a szomszédos Ausztriát kedvelik leginkább. Aki hosszabb vakációra vállalkozik az NSZK-ból, az Indonéziába, Thaiföldre, Indiába repült tavaly a legszívesebben, s idén is nagy az érdeklődés Ázsia iránt.

Kaposvári szabadidős programok!

2013. 03.29. 10.00

Kaposfüred: Húsvéti kézműves játszóház

A belépés díjtalan!




2013. 03. 30 09.00

Húsvéti csoki tojás keresés

Csoki tojás és nyuszi keresés a Meistro Lovastanyán.

3 és 5 fős csapatokat vár a szervező, kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az Egyesület egész éves szolgáltatásai:

osztálykirándulások, csapatépítő tréningek, esküvők, névnapi- és szülinapi bulik szervezése; lovaglás, csónakázás, horgászat, paintball, íjászat, strandröplabda, lovastábor, állatsimogató, lóval hajtott ringlis, lóval vontatott munkaeszközök és szoborpark kiállítás; lovastúrák: Betyárok nyomdokán 110 km lóháton (4 napos); napos- és csillagtúrák; 1-2 órás tereplovaglás.

Információ: Kecelhegyi Lovassport Közhasznú Egyesület - Meistro Lovastanya, 7400 Kaposvár, Keceli bejáró, Tel.: 82/317-903, Fax.: 82/424-381, meistro(kukac)t-online.hu, www.meistro.hu



2013. 03.30 10.00

Locsolótúra

Találkozás: Pláza sarkánál

Indulás: 10:00h

Útvonal: Berzsenyi utcai felüljáró - Rózsa u.- Töröcskei tó – SZ – P – Gyertyánosi-parkerdő, ahol a hölgyeket az urak meglocsolják

Túratáv: 12 km.

Útiköltség: 995 Ft

Étkezés: hátizsákból

Túravezető: Bakonyi János 82/319528

A TTSE túrái nyíltak, minden résztvevő saját felelősségére vehet részt rajta!

Információ: Természetvédő Turisták Somogyért Egyesület, 7400 Kaposvár, Fő u. 34. E-mail: gyaloglok(kukac)gmail.com, turistak.hu(kukac)gmail.com, http://turistak.hu/, Elnök: Bakonyi János, +36-30-9658632, gyaloglok(kukac)gmail.com, Túrák: Benedek Balázs, baldott(kukac)gmail.com


2013.03.30-04.01 10.30


Jeles napok a Katicatanyán: Húsvét
Programok: tojásfestés különböző technikával, nyuszi fészek készítése; bárány készítés papírból, tojástartó készítés, nemezelés, nyuszi készítés cserépből

Gasztronómiai ajánlat: csirkeragu leves cipóban tálalva, tanyasi húsvéti tál, szilvás lepény

És a már jól megszokott programok: kenyérdagasztás, langallódagasztás és sütés hagyományos kemencében. Szombat-vasárnap délelőtt/délután: Állatgondozás és állatsimogatás. Minden nap délután 5 órakor: tehénfejés. Erdei kötélpálya és óriáslecsúszó – 190 méter siklás a levegőben. Óriás száraz csúszdapark és játszóbirodalom. (Ne feledd: olyan nadrágban gyere, aminek a hátulján nincsen gomb!)

Napijegy: 990-1090 Ft/gyermek, 950-1050 Ft/felnőtt, 2 éves kor alatt ingyenes. Kedvezményes jegyek és bérletek családoknak, csoportoknak és szállóvendégeknek. A Katica Tanya díjazza a visszajáró vendégeit. A Hűségigazolvány megváltásával minden látogatásod alkalmával meglepetésben lesz részed! Ingyen lovaglás, erdei kötélpálya vagy egy palacsinta? Apának és anyának egy ingyen kávé vagy 500 Ft-os üzemanyag-utalvány? Sőt már éves bérlet is váltható a Katica Tanyán - élmény egész éven át!

Információ: Tel.: 30/411-6002, info(kukac)katicatanya.hu Helyszín: Patca, Katica Tanya, www.katicatanya.hu


Címkék: március 27-től, tavaszi szünet, iskolák, zárva, kultúra