A Buzsák környékiek a fejlesztésektől azt remélik, hogy több lesz a térségi munkahely és kitolódik a turisztikai szezon.

Okkal ünnepeltek ma a buzsákiak. A településhez tartozó csisztapusztai gyógyfürdő ugyanis évtizedeket várt a fejlesztésekre. Az önkormányzat és a fürdő fenntartói az Új Széchenyi Terv - Gyógyító Magyarország című fejezetéből jutottak pénzhez.


Az 500 négyzetméteres építménynek az egyötödében ülőmedencét alakítottak ki és megépítették a kiszolgáló helyiségeket is.


- Magyarország vízben, édesvízben nagyhatalom. Gyógyvízben úgyszintén, világnagyhatalom vagyunk. Mégsem tud ez minket boldoggá tenni addig, amíg nem nő ki a földből minél több, komfortos, kiváló infrastruktúrával és szálláshellyel rendelkező turisztikai központok - mondja Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.
Csisztapuszta a hatvanas évek óta ismert az itt fakadó 42 fokos termálvizéről, amit ma már gyógyvízként tartanak számon.


A fürdő fejlesztése nemcsak Buzsáknak, hanem az egész Dél balatoni térség vendégjárásának kedvezhet. Fellendülhet a foglalkoztatás is.


- Ha egy fürdő jól üzemel, önmagában a fürdő területén is a kiszolgáló egységek és a fürdő dolgozi is tudnak szaporodni, tudnak fejlődni. Nem is beszélve arról, hogy a háttér oldalról, mint a községben például: szoba kiadó, éttermek, borosgazdák, esetleg vízvezeték-szerelők, gázszerelők, kőművesek, ők érdekeltek a turizmusban - tette hozzá Kara Lajos, Buzsák polgármestere.


A most átadott fürdőegység mellett már készül a másik szabadtéri, de szintén fedett medence is. Ennek építését az elmúlt napok időjárása hátráltatta ugyan, de húsvétra várhatóan ez is elkészül majd.

Címkék: üzemel, csisztafürdő, jól, Buzsák, fejlesztés, kultúra