A Budapesti Fesztiválzenekart a világ 10 legjobb együttese között tartják számon, nemcsak az elismert zenekritikusok méltatják őket, de a leghíresebb koncerttermek vastapssal jutalmazott művészei ők. Januárban New Yorkban, a Lincoln Centerben álló ováció ünnepelte a zenekart. Angliában létezik egy klasszikus rádiócsatorna, amely a világ leghíresebb zenekarait mutatja be „A Földgolyó legjobbjai” címmel. Február 20-án a rádió ezen egész estés műsorát a Budapesti Fesztiválzenekarnak szentelte.

Március elején indult hétmérföldes turnéjukban hat országot érintve, többezer kilométert járnak majd be. Torino, Brüsszel, Linz és Ljubljana mellett a vadregényes Liechtenstein nagyhercegi székvárosába, Vaduzba és a még ennél is sokkalta egzotikusabb Maszkatba, az ománi szultanátus fővárosába is elviszik majd programjukat.

Az együttes tagjaiból szerveződött Barokk együttes a turné közben Kaposvárra is ellátogat a Filharmónia Szivárvány bérletének meghívására március 24 -én. Ritka esemény, mikor Kaposváron korhű hangszereken szólalhat meg a régi zene. Fischer Iván két olyan külföldi művészeti vezetőt - Jonathan Cohent és MatthewTruscottot - kért fel az együttes irányítására, akik a stílus elismert, szakavatott ismerői, művelői, így egy valódi csemegét hallhatnak majd a koncertre érkezők.

Hangversenyükön Vivaldi g- moll oboára és fagottra írt kettősversenyén kívül két Händel-művet, közük egy kantátát játszanak, illetve hallhatják majd Bach 1. brandenburgi versenyét is. Az előadásra korlátozott számban még kaphatók jegyek a Kaposvári Tourinformban és a www.jegymester.hu oldalon. A részletekről tájékozódhatnak a www.filharmonia-dd.hu oldalon.

A Budapesti Fesztiválzenekar aznap délután különleges meglepetésre készül, ingyenes minikoncertekkel ajándékozza meg a város lakóit! Hamarosan a KaposPonton olvashatják majd a pontos helyszíneket is. Így bár az esti koncert árai is nagyon kedvezőek a Szivárvány Kultúrpalotába, de a BFZ bekopog mindenki ajtaján, aki tudja ugyanolyan nyitott szeretettel fogadni a zenét, mint ahogy azt ők művelik!

A Budapesti Fesztiválzenekar fontos feladatának tartja, hogy a gyermekekkel és fiatalokkal is megszerettesse a klasszikus zenét és különböző programok során megismertesse velük ezt a műfajt. Noé bárkája című előadásuk, amit a tavalyi Zeneszüret fesztiválon Pécsett is láthattak, vagy kakaókoncertjeik is ezt a célt szolgálják. Ennek az odafigyelésnek része az is, hogy jövő vasárnap a legtehetségesebb kaposvári zeneiskolás gyerekek részt vehetnek a Fesztiválzenekar tagjainak Mesterkurzusain!

Nem mindennapi lehetőség elé nézünk hát zeneélvezet terén március 24-én, használja ki mindenki lehetőségei szerint!

Budapesti Fesztiválzenekar

Játsszon és nyerjen belépőjegyet a koncertre!

2. kérdés: Kinek a műve csendül fel a koncerten? Nevezzen meg legaláb egyet a zeneszerzők közül!

Vivaldi, Händel, Bach

Nyertes: Kovács Tamás, Kaposvár

1. kérdés: Kaposváron hol lehet jegyet vásárolni a rendezvényre?

A Kaposvári Tourinformban és a www.jegymester.hu oldalon.

Nyertes: Dr. Tamásné Papp Edit

A válaszokat a jatek(kukac)kapos.hu email címre várjuk. Ahogy eddig is megszokhattátok, csak a névvel és címmel ellátott e-maileket fogadjuk el. A nyerteseket e-mailben értesítjük arról, hol és hogyan vehetik át belpőjüket!

Címkék: budapesti, Kapospont, játék, zene, koncert, kultúra