A Magyar Távirati Iroda tudósítása szerint: a hatalmas tömeg tetszését kiváltva az egyházfő a hagyományoktól eltérően nem előre megírt szöveget olvasott fel, hanem rögtönözve beszélt Isten bűnmegbocsátó hatalmáról.

"Egy kevés irgalmasság megváltoztatja a világot. Ezáltal igazságosabb és kevésbé hideg lesz a világ. Az Úristen nem fárad bele abba, hogy megbocsásson nekünk. A probléma abban áll, hogy nem kérjük elég sokszor a bocsánatát" - fogalmazott Ferenc pápa.

A Vatikán környéke már órákkal Ferenc pápa első Úrangyala-imája előtt megtelt. Az emberek a Szent Péter tértől egészen az Angyalvárig álltak tömött sorokban. A kettő közötti sugárúton a polgári védelem folyosót nyitott az esetleg rosszul levők kiemelésére és ellátására.

Több mint ezer rendőrt és biztonsági embert irányítottak a helyszínre. Az emberek, olaszok és külföldiek, többnyire gyalog érketnek, a római metróra fel sem lehetett szállni a tömegtől. Nagyon sok gyerekes család és a spanyol nyelvű zarándok is kíváncsi volt.

Ferenc pápa vasárnap délelőtt a vatikáni Szent Anna plébániatemplomban mutatott be szentmisét. Ez, a pápai állam területén van, de rómaiak is bemehetnek a szertartásokra. A templom már reggel tömve volt, és az egyházfő egyenként kezet fogott a hívőkkel.

A pápa elsétált a templom melletti Szent Anna kapuig, a Vatikán és Róma város határáig, és üdvözölte a római utcákon őt éltető tömeget.

Néhány korábbi KaposPont cikk a témában:

Az argentin Jorge Mario Bergoglio lett a katolikus egyház új vezetője

Fekete füst: továbbra sem jutottak dűlőre a bíborosok


Pápaválasztás - Erdő Péter portréja a "favoritok" között a Die Pressében


Címkék: egyházfő, imádság, Vatikán, mise, Róma, tömeg, pápa, kultúra