Amint arról a KaposPont korábban beszámolt: Somogyban a legtöbb, nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódó szabadtéri rendezvény elmaradt; sportmérkőzéseket is lefújtak.

A kaposvári Kossuth téren ugyan még elhelyezték a koszorúkat, de a látványos előadást bevitték a Szivárvány Kultúrpalotába. A nézőter zsúfolásig megtelt. Énekkel, zenével és tánccal, verssel és polgármesteri gondolatokkal emlékeztek a márciusi ifjakra.

(a linkre kattintva megnézheti az előadást)

Beszédében Szita Károly polgármester azt mondta: magyarnak lenni annyit jelent: szabadnak lenni. A városvezető szerint olyan sokszor védtük Európát a történelem során, hogy mára megérdemeltük: mi magunk váljunk fontossá a saját országunkban.

A polgármester a márciusi ifjak előtt is tisztelgett; elmondta, hogy ők azt tették, amit a szívük és az eszük diktált, miként a mai magyarok is ezt teszik nap mint nap. Szita Károly szerint sokan irigyelnek bennünket, mert ismét volt erőnk a változtatáshoz, és hogy saját akaratunkból válasszunk utat. Ez az út a nemzet felemelkedéséhez vezet - fogalmazott a városvezető.

Az ünnepi műsor részeként a Nagyboldogasszony gimnazistái kikiáltották a sajtószabadságot A Nagyboldogasszony gimnazistái is kikiáltották a sajtószabadságot, Hunyadkürti György színművész pedig Sárosi Gyula jogász, költő "Arany trombita" című művét olvasta fel.

Címkék: ifjak, szabad, március 15, műsor, ünnep, nemzet, előadás, magyar, kultúra