Balázs Árpád, Siófok polgármesternek a köztársasági elnök, Áder János a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozatát adományozta. A kitüntetést Pintér Sándor adta át. A belügyminisztertől vette át a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozatát Bendli Attila József is, a kaposvári polgármesteri hivatal törvényességi referense.

Konkoly Thege Sándor-díjat kapott Sütő Zoltán, egyetemi docens. A Kaposvári Egyetem Állattudományi Karának tanszékvezetője. a hazai baromfifajták állami fajtaelismerése és minősítése érdekében végzett három és fél évtizedes oktatói, kutatói munkájáért vehette át az elsimerét a vidékfejlesztési minisztertől, Fazekas Sándortól. Az agrártárca vezetője Stefler József egyetemi tanárnak Ujhelyi Imre-díjat adományozott. A Kaposvári Egyetem Állatorvostudományi Karának munkatársa az eltérő ökológiai adottságú gyepterületeken megvalósítható húsmarha- és húslótenyésztési eljárások és módszerek kifejlesztéséért, hazai és nemzetközi tudományos-közéleti tevékenységéért kapta meg a díjat.

Jászai Mari-díjjal jutalmazták a Csiky Gergely Színház jelmeztervezőjét, Cselényi Nórát, valamint Bánffy Miklós-díjat vehetett át Kamarell Márta, a kaposvári Csiky Gergely Színház művészeti főtitkára. Az elismeréseket a kultúra területén végzett kiemelkedő művészi tevékenységükért kapták Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől.

A kaposvári Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományúak Klub - vezetőségi tagja, Mohai Györgynének a Honvédelemért kitüntető cím II. osztálya kitüntetést adományozta a szakminiszter, Hende Csaba. A MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred személyügyi főnöke, Ács János őrnagy a Szolgálati Érdemjel Ezüst-fokozatát kapta meg.

Sebők Ákosnak, a Somogy Megyei Kormányhivatal informatikai főosztályvezetőjének Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter adományozott elismerő oklevelet.

Címkék: elismeréseket, Nóra, Cselik, ünnep, nemzeti, kultúra