A szülők panaszt tettek, akárcsak a tantestület több mint egy tucatnyi tagjai is. Az önkormányzat vizsgálódott, oktatási szakértőket hallgatott meg, majd leváltotta az igazgatónőt. A szakemberek azt állapították meg, hogy az iskola - az igazgatónő irányítása mellett - több rendeleti és törvényi előírást is megsértett.

A pedagógus munkaügyi bírósághoz fordult, ám hosszas pereskedés után a Kaposvári Törvényszék (KT) az első fokon eljáró Kaposvári Munkaügyi Bíróság döntését hagyta jóvá. A KT sajtószóvivője, Vadócz Attila a KaposPontnak elmondta, hogy a  "Kaposvári Munkaügyi Bíróság nem jogerős ítéletével megállapította, hogy az önkormányzatnak van igaza, vagyis elutasította a felperes keresetét; ezt a határozatot a másodfokú bíróság is helybenhagyta".

A balatonszárszói képviselő-testület eredetileg 2015-ig bízta meg a menesztett igazgatónőt a helyi általános iskola vezetői teendőinek ellátásával, egyben biológia, kémia és egészségtan szakos tanárrá nevezte ki. A hatóságok megállíptása szerint azonban a fenntartó részéről az intézményvezető iránti bizalomvesztés jogos, így az igazgatónő arra a másfél millió forintnyi kártéírtésre sem számíthat, amire a pereskedés elején még igényt tartott.

Címkék: buktat, igazgatónő, kémia, Balatonszárszó, osztály, kultúra