Kaposváron vasárnap este kezdődött a közös imádkozás a református templomban, ahol Rózsás László katolikus plábános tartott imaórát. Az egyetemes imahéten több ezer hívő szokott felekezettől függetlenül, együtt fohászkodni.

Bellai Zoltán, református lelkész azt mondja: a vezérgondolat lényege Isten közelsége. Az, hogy a hívű együtt jár az Úrral; Együtt örömben, együtt szereteben, együtt békességben.

Pongrácz Máté is várta ezt az időszakot. A kaposvári evangélikus lelkész szerint is ez az imahét kiváló alkalom arra, hogy szeressük egymást és kicsit közelebb kerüljünk az Úrhoz.

A katolikus egyház szerint az igazságot kell cselekedni. Nyéki Kálmán, a kaposvári Szent Kereszt Templom plébánosa úgy véli valójában arra hív minket ilyenkor az Isten, hogy igazságban és szereteben összejöjjenek és közösen imádkozzanak a különböző felkezetek.

Már több mint 100 éve tartanak világszerte imahetet a Krisztus-hívők egységéért. A nyolc imaórán több ezer kaposvári hívő szokott részvenni és az együtt imádkozás élményét átélni.

Címkék: felekezet, imádkozik, imahét, együtt, ökumenikus, kultúra