Egy gombostűt sem lehetett leejteni, annyian voltak most vasárnap a kaposfüredi templomban. A gyülekezet szépen gyarapszik. A közösségi alkalmakon már nem is férnek el a plébánián. Ezért egy környékbéli üres épületet szeretnének megvenni, amit közösségi teremmé alakítanának.
Fábry atya azt mondja: a gyülekezetnek régi álma, hogy legyen egy kis közösségi házuk a parókia mellett, illetve a templom háta mögött, egy régi pékséget is szeretnénk megvenni, ami már tízen valahány éve üresen áll. Fábry Kornél szerint azt kibővítve, egy angyalvárat hoznának létre. Az elnevezés adott, hiszen a kaposfüredi plébánia a Szent Őrangyalok elnevezést viseli.

Karácsony tájékán amúgy is a szokásosnál nagyobb tömegre lehet számítani. Ilyenkor ugyanis azok is elmennek a templomba, akik év közben kihagyják a miséket. A kaposvári Szent Imre Templom plébánosa, Varga László atya úgy véli: a szeretet az, ami ünnep idején leginkább megmozdítja az embereket.

A karácsony keresztény ünnep, azonban nem minden keresztény egyház ünnepli. A Jehova Tanúi szerint például a Biblia nem határozza meg pontosan, hogy Jézus mikor látta meg a napvilágot, ezért ők nem ünneplik a karácsonyt.

A Székesegyházban Szenteste tíz órakor tartják az ünnepi misét, melyet Balás Béla megyéspüspök celebrál.

Több száz embert várnak a kaposvári református templomba is, a karácsonyi Istentiszteletre, december 24-én délután fél négykor.

Címkék: plébános, Istentisztelet, mise, templom, karácsony, kultúra