Amint arról korábban a KaposPont is beszámolt: ez a médium azután hallgatott el, miután a Somogy Megyei Közgyűlés kezdeményezte a rádió működtetőjének, a Somogyi Média Kft.-nek a felszámolását, mert a frekvenciatulajdonos és a műsorgyártó HétDomb Kft. is eladósodott.

A megyeszékhely másik rádiója, a Kapos pedig október közepén húzta le a rolót. A 99,9 Mhz 17 év után fejezte be a műsorsugárzást.

A 91,2 MHz-es frekvenciával a Zselici Forrás Szolgáltató Kft. gazdálkodik majd, a műsorok sugárzására azonban várhatóan tavaszig várni kell. A Zselic Rádió egyébként nem az első médium a társaság portfóliójában. Ez a vállalkozás üzemelteti ugyanis a közérdekű és kereskedelmi hetilapként jegyzett, Kapos Extrát és a kaposvarmost.hu, közéleti hírportált.

A Kapos Extra főszerkesztője azt mondja: a Médiatanács döntéséről, pecsétes értesítést a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól eddig még nem kaptak. M. Schenk Tünde ezért mindössze annyit mondott: amennyiben valóban ők nyerik a ferekvenciát, lokálpatrióta rádióra számíthatnak a kaposváriak; olyan műsorokra/beszélgetésekre, amelyek a városlakók mindennapjairól is szólnak

A szerkesztőségvezető szerint, a frekvencianyertes pályázat hivatalos megerősítéséig, a műsorok zenei összetételéről, a vételkörzetről, illetve a közszolgálati és a kereskedelmi tartalmak arányáról még korai lenne konkrétumokat közölni.

Címkék: rádó, frekvencia, zselic, Somogy, Kaposvár, kultúra