10 évvel ezelőtt avatták fel a frissen elkészült otthont. Akkor hatvan alakó költözött be Kaposvárról és a környező településekről. Baksa Lajos is azóta él itt. Azt mondja nem is dönthetett volna jobban, hiszen itt mindent megkap és a társaság is jó és az intézmény névadójához is kötődik.


- Csertán Márton keresztelt meg engem, mert itt születtem Kaposváron. Aztán Csertán Márton konfirmált engem. Csertán Márton Csurgón érettségizett, ott járt iskolába, ahol én is érettségiztem - mondta Baksa Lajos.


Szombaton az itt élők és a vendégek együtt ünnepletek. Az elmúlt 10 évben 121 lakója volt az otthonnak. A református egyház szerint hatalams szükség van az ilyen intézmánykere
- Azt látjuk, hogy hihetetlen nagy szükség lenne ápoló-gondozó otthonokra, nagyon sok az ápolásra szoruló idős ember, és nagyon szeretnénekk egy ilyen otthont, remélem lesz rá lehetőség majd - tette hozzá Bellai Zoltán, református lelkész.


Ennek az otthonnak is a helyén egykor mocsár állt és egy leégett nunkásszálló, A területet Kaposvár ajándékba adta az egyháznak. Szita Károly azt mondja: nem csupán falakat építettek, nem csupán egy tetőt raktak egy-egy építményre, hanbem megtöétötték tartalommal.Megtöéltötték hittel, békével, metöltötték szerettettel és reménnyel.


A polgármester köszönetképpen jelképesen  Kaposvár szívét, a fő teret ábrázoló plaketett adtott ajándékba.

Címkék: Csertán, idősek, Márton, éves, kultúra