Kvízjátékkal ért véget a Copus 300 selejtezője. A városismereti verseny januári elődöntőiébe, öt forduló után, nyolc középiskolás csapat jutott be.

A szellemi vetélkedőről elsőként a református gimnázium gárdája jutott tovább, majd a katolikus diákjai, illetve az iparművészeti csapata biztosították helyüket a televíziós show-műsorban.

A videós kisfilmes, színpadi produkciós, művészeti alkotásos, sportos és kódfejtős forduló után, a négyfős csapatok most városismeretben mérték össze tudásukat és felkészültségüket.

Az Együd Árpád Kulturális Központban megrendezett fordulót a versenysorozat fővédnöke, Kaposvár polgármestere nyitotta meg. Szita Károly azt mondta: egy város erejét az ott lakó fiatalok adják, így Kaposvár érdeke is az, hogy az ifjúság helyben boldoguljon.

A kvízjátékban egyébként mindegyik gárda az eddig összegyűjtött pontszámával indult. A szellemi vetélkedőn 300 pontot kellett elérni. Az a csapat, amelyik megugrotta ezt a lécet tulajdonképpen hátradőlhetett, mert automatikusan bejutott a televíziós elődöntők egyikébe és több kérdésre már nem is kellett válaszolnia.

Az ötletgazdák most sem hagyták pihenni a diákok szürkeállományát, a feleletválasztós teszkérdések mellett, ugyanis totó és rejtvényfejtés is várt a fiatalokra.

A Kapos Televízió showműsorában, vagyis az elődöntőkben négy-négy csapat szerepel majd 2013. január 8.-án és 15.-én:

Munkácsy Mihály Gimnázium
Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium
Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola

Lorántffy Zsuzsanna Református Ált. Isk. és Gimnázium
Zichy Mihály Iparművészeti Szakközépiskola
Táncsics Mihály Gimnázium
Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakképző Iskola

A január 22.-i döntőbe a két első és a két második helyezett jut majd tovább.

 

Címkék: Copus 300, városismeret, vetélkedő, elődöntő, kultúra, Kaposvár