Idén 16 általános iskola 620 kisdiákja vesz részt a foglalkozásokon. A második osztályos tanulók tanórai keretek között, ingyenesen tanulhatnak meg úszni. A tanmedencés foglalkozásokat követően a gyerekek a második félévtől már a mélyvízben folytatják, így májusra két úszásnemből már 50 méter is le tudnak majd úszni.

A tanórai úszásoktatás teljes költségét, vagyis a tanmedence bérlését, a szakképzett oktatók bérét és a gyerekek buszos szállítását a város állja, ez mintegy 10 millió forintot jelent.

- Bár január elsejétől az iskolák állami fenntartásba kerülnek, a gyerekeink továbbra is a mi gyerekeink maradnak. Ezért a programot jövőre is folytatjuk. – hangsúlyozta Szita Károly, aki azt is bejelentette, hogy az úszásoktatási programot Ketskés K. Endre úszóedzőről nevezik el. A szakember 1947-től a Kaposvári Kinizsi, később a Kaposvári Rákóczi úszó szakosztályának vezető oktatója volt, generációk nőttek fel a keze alatt, több ezer kaposvári fiatalt tanított meg úszni.

Szita Károly felolvasta Ketskés K. Endre lányának levelét is, aki örült a felkérésnek. Mint fogalmazott: „nagyon büszke vagyok városunkra, az országban egyedülálló kezdeményezésre. Víz nélkül nincsen élet, úszástudás nélkül nincs biztonság, maga a lelki nyugalom. Hajrá kaposvári lurkók!”

Címkék: kaposvári úszoda, Ketskés K. Endre, edzés, oktatás, úszás, kultúra