Nagy a nyüzsgés a Kaposvári Egyetemen. Bár a diákok elmondása szerint a campuson pont az a jó, hogy családiasabb a légkör.

- Jobban szeretem ,hogy nem vagyunk olyan sokan, mint más egyetemeken és így jobban tudnak összpontosítani ránk, és az egyénekre és nem az van, hogy összekeveredik a sok ember - mondta Pető Bettina.

Bár a hallgatók kivállósága összességében valamennyivel csökkent a tavalyi évhez képest, az oktatók kiválóságában sokat javított az egyetem. Az állattudományi és a pedagógiai karon például az országban a második legjobb az oktatói színvonal.    

- Az oktatókkal elégedett vagyok, mert nagyon kedvesek és közvetlenek és a tananyagot is jól leadják. Csupa hasznos dolgot tanulunk leginkább - árulta el Novák Evelin.

Az összesített rangsorban is javított egy helyet a kaposvári campus, a 44 felsőoktatási intézmény között a középmezőnyben szerepel. A 162 kar közül pedig az állattudományi és a pedagógiai végzett a legjobb helyen. Ez utóbbi több mint 50 helyett ugrott előre.   

- Ez egy folyamatos javulásnak az eredménye. Ezért azt gondolom, hogy ez a pozíció, az egyetem pozíciója és a karok pozíciója fenntartható, illetve javítható - mondta a Kaposvári Egyetem oktatási rektorhelyettese, Kovács Zoltán.

Az intézmény nem kívánt arról nyilatkozni, hogy a felsőoktatásban tervezett változások: mint az adósságátvállalás, vagy az államilag finanszírozott hallgatói helyek lefaragása miként érinti őket.

Címkék: színvonal, javul, felsőoktatás, egyetem, kaposvár, kultúra