A Társaság elsődleges célja az „Iskola hőse” elnevezésű internetes játék meghirdetésével, hogy az egyetemi, főiskolai évekre készülő diákoknak „interaktív formában” minél több ismeretet adjon át szolgáltatásairól, ezáltal többeknek esélyt teremtsen a továbbtanulásra.

Az előregisztrált középiskolásoknak a játék során hat hazai, egyetemi központról elnevezett városkapu „kulcsát”, telefonszámát kell megfejteniük: kilenc kérdésre adott kilenc helyes válaszért nyolc számot és egy jelszót kapnak cserébe.

Az a játékos, aki elsőként csörgeti meg a hat egyetemi központhoz kapcsolódó mobiltelefon egyikét, és bemondja a helyes jelszót, az elviszi a 250 000 forintos fődíjat; akik pedig megnyerik saját kategóriájukat, egy iPad-del gazdagodnak.

A Diákhitel a diákok mellett a magyar középiskolákat is versenyre sarkallja.  Az az iskola, amely a legtöbb, játékban regisztrált, és az utolsó kérdésig eljutó diákot tudja felmutatni, félmillió forint értékben Médiaszobát nyer. A Társaság által felajánlott nyeremény, jelentős segítséget nyújthat a minőségi oktatás fejlesztésében.

A játékleírás a Diákhitel honlapján, a http://www.diakhitel.hu/jatek/iskolahose aloldalon olvasható, valamint itt található a pontos paramétereket tartalmazó nyereménylista is.

A játékra 2012. november 19-ig lehet regisztrálni, az előzetes eredményhirdetés december 6-án lesz - tájékoztatott a Diákhitel Központ Zrt.

Címkék: középiskolák, nyeremény, diákhitel, játék, verseny, kultúra