Az expó célja a közszolgálati, kormányzati,  közigazgatási munka és karrierlehetőségek bemutatása a fiatalok számára.   Idén is bemutatkoznak a minisztériumok és háttérintézményeik, valamint pódiumbeszélgetések is lesznek.  A karrier expó jó alkalom arra, hogy a pályakezdő, illetve pályaválasztás előtt álló fiatalok személyesen tegyék fel az őket foglalkoztató kérdéseiket a közigazgatásban dolgozóknak vagy akár a jelenlévő állami vezetőknek.

Az idei rendezvényen hatvankét standon várják az érdeklődő fiatalokat a minisztériumok, az államtitkárságok és a kormányzati háttérintézmények képviselői, így be lehet tekinteni az ismert és kevésbé ismert kormányzati hivatalok munkájába.  A hagyományokhoz híven az expó egyúttal nemzedéki konferencia lesz, pódiumbeszélgetések követhetőek majd több témában, például a közigazgatás kulisszatitkairól, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről, a családpolitikáról és a tehetséges fiatalok lehetőségeiről.

A fiatalok megnyerésére különleges programokat is bevetnek, a Honvédelmi Minisztérium médiakamionjában ki lehet próbálni például egy repülőgép-szimulátort, továbbá lesz katonai rendész közelharc-bemutató, katonazenekar, afgán sátor is.

kormányzati karrier expo

(korábbi Kormányzati Karrier Expo)

A ReGeneráció programnak nagy szerepe van abban, hogy ma már egyre több fiatal gondol a közigazgatásra mint lehetséges életpályára.  A program kezdeményezője Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, a program indulásakor hangsúlyozta, hogy a közigazgatás megújításához nagy szükség van a jól képzett, dinamikus, a hazájuk iránt elkötelezett fiatalokra.  Ezért a kormány a közszolgálati személyzeti politikában tudatosan nyitott a fiatalok felé. 2010 őszén a KIM a rendszerváltás óta első alkalommal rendezte meg a Kormányzati Karrier Expót, amelyre már az első évben 8000 fiatal látogatott ki, majd 2011-ben is nagy siker volt a rendezvény. Így a kezdetben rendhagyónak számító kezdeményezés jó eséllyel hagyománnyá válhat. Szintén a fiatalok bevonására két éve elindult a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program, amelynek köszönhetően eddig közel félezer fiatal kapott már lehetőséget arra, hogy szakmai gyakorlaton vegyen részt a hazai, illetve a külföldi közigazgatásban.

Minden évben Közigazgatási Nyílt Napot és ReGeneráció tábort is hirdet a minisztérium, amelyre szintén többszörös a jelentkezés.  Szeptemberben pedig megkezdte az első tanévet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, amely a legfontosabb bázisa lesz a közszolgálatban dolgozók utánpótlásának, szakmai továbbképzésének.

A harmadik Regeneráció – Kormányzati Karrier Expo 2012. október 27-én, szombaton 10 és 16 óra között várja a fiatalokat a budapesti Millenáris Park D épületében. További információk a facebook.com/regeneracio oldalon találhatóak.

Címkék: karrier expo, millenáris, kormányzat, Budapest, fiatalok, kultúra