A Magic Boys Budapesten, Szegeden, Londonban, angol, illetve magyar nyelven forgott - és játszódik. A filmkészítők meg sem próbáltak úgy tenni, mintha kiküszöbölhető volna a nem angol anyanyelvű színészek akcentusa – inkább előnyükre fordították azt, s lett a komikum egyik bájos forrása.

„Németül nem adnak el, az angollal azonban küzdök. Azon túl, hogy a szerepemben ezt jól kikarikíroztuk, nekem rendezőként meg kellett állnom a helyem nemcsak a magyar kollégák, de Michael Madsen vagy Vinnie Jonnes jeleneteinél is, így tolmácsot rendeltek mellém. Bármennyire is zseniálisan fordított ő, én olykor nem bírtam magammal, azonnal instruálnom kellett, így először nagy lelkesedésemben németül, majd kézzel-lábbal és füstjelekkel magyaráztam Madsennek. Hála az égnek annyira együtt rezdültünk, hogy ő még így is mindent megértett” – mesélt a forgatásról Koltai Róbert.

Szép kihívás volt az idegen nyelven túl Pindroch Csaba, Szabó Győző, Hujber Ferenc és Nagy Sándor, azaz a „valódi” és a kamu chippendale fiúk számára a sztriptíz is. Hogy szerepükben hitelesek legyenek, személyi edzővel formálták testüket, s a táncra is profi tanította őket. A fiúk mozdulataiért felelős Kónya Lajos koreográfus Los Angeles egyik legfelkapottabb sztiptíz klubját vezeti.

A Magic Boys október 18-tól látható országszerte a mozikban. További információ: www.magicboys.hu illetve www.facebook.com/magicboysthemovie

magic boys

Szabó Győző: „Magic Boys és chippendale szerep. Úgy gondolom, éppen azáltal lesz a szerepem igazán szerethető, hogy ennyire nem vagyok karakterazonos. Hiszen a srác, akit alakítok, csak alkalmi chippendale, akárcsak én, a maga kedves esetlenségével. Persze, azért Pindroch Csabával keményen gyúrtunk a forgatás előtt, hogy Hujber Feri és Nagy Sanyi mellett labdába rúghassunk, mint hódítók.”

Pindroch Csaba: „A leosztás általában az, hogy én jászom a lúzer, helyes fiút, Győző pedig a kemény, ámde vajszívű sármőrt, ahogy a Valami Amerikában is. Kilenc filmben játszottunk együtt.  Bevallom, ezt már egy kicsit untam, ezért kértem P. Koltai Gábortól, hagy játsszam ezúttal én az optimista, vagány karaktert, Győző pedig a lúzerebbet. A forgatás során kiderült, hogy nem tudtunk kibújni a bőrünkből - Győző besármosodott, bemackósodott, én meg egyszerűen belúzeresedtem.”

P. Koltai Gábor, a film producere: „Ez a harmadik filmem édesapámmal. A közös munka mindig öröm, de kihívások jelentős forrása is. A producer és a rendező folymatosan küzdenek egymással. Két erős személyiség vagyunk, határozott, és gyakran különböző elképzelésekkel, ráadásul csak úgy lehetséges eredményesen dolgozni, ha képesek vagyunk az apa-fiú kapcsolatot félretenni, ami általában igencsak nehéz. Így sokat vitatkozunk egy-egy film elkészülése során, ám mindez kizárólag szakmai, és mindkettőnk épülésére szolgál.”

Nézze meg a film előzetesét!

MAGIC BOYS, 2012 Színes, feliratos magyar-amerikai-angol vígjáték, 95 perc
A vagány, kissé kincstári optimista Dávid és a pesszimista, bátortalan, befelé forduló  Zoli pezsgőgyári munkásként dolgoznak vidéken.  Ám egyszer mindenkinek eljön az ideje.  Nekik is. Egyetlen nap alatt omlik össze minden, ami addig fontos volt a számukra, sőt, az életük is komoly veszélybe kerül. Mikor rejtélyes meghívót találnak, ami egy fél óra múlva induló magángépre szól, és homályosan beszél még valami fellépéssorozatról, valamint egy álom-gázsiról, nem tétováznak.  A meneküléshez csupán annyit kell mondaniuk a reptéren: „Mi vagyunk a Magic Boys”.  Ám azzal már csak Londonban szembesülnek, hogy mire is vállalkoztak: a „Magic Boys” valójában egy chippendale pár, megbízójuk pedig rettegett maffiafőnök, aki igazi profikra számít.

Alkotók

Michael Madsen    Terence       
Pindroch Csaba    Dávid       
Szabó Győző    Zoli       
Hujber Ferenc    Viktor (Magic Boy 1)       
Nagy Sándor    Árpád (Magic Boy 2)       
Tompos Kátya    Kata       
Vinnie Jones    Jack Varga       
Jamelia    Cherry Valentine       
Koltai Róbert    Edward Ünneprontó Brown       
Tamer Hassan    Splendid Ben       
Barabás Nikolett    Natasha       

Rendező    Koltai Róbert       
Producer    P. Koltai Gábor       
Operatőr    Seregi László        
Forgatókönyv    Ivo Marloh       
Executive producer    Kevin Brogan és Guy Quigley           
Koproducer    Abi Sirokh        
Társrendező    Gárdos Éva       
Zeneszerző    Hrutka Róbert és Jamelia        

Címkék: Magic Boys, Koltai Róbert, film, bemutató, Kaposvár, kultúra