A pályázó Pogányvölgyi Többcélú Kistérségi Társulás a Lengyeltóti Alapszolgáltatási Központ intézmény fenntartója, amelyet Buzsák, Gyugy, Hács, Kisberény, Lengyeltóti, Öreglak, Pamuk, Somogyvámos, Somogyvár és Szőlősgyörök települések önkormányzatai alkotnak. Lengyeltótin kívül más településén nincs 3 év alatti gyermekek napközbeni ellátását biztosító intézmény, mondta Zsombok Lajos, a társulás elnöke, a város polgármestere.

A projekt keretében a kivitelezők bővítik az épületet egy foglalkoztató helyiséggel, hangsúlyozta Zsombok Lajos. A meglévő elavult, funkciójukat nehezen ellátó helyiségeket átalakítják, korszerűsítik. Emellett megújul a gépészeti és elektromos rendszer, s az épület teljeskörű akadálymentesítése is megvalósul. A bölcsőde területén a zöldterület nagysága másfélszeresére nő. A környezetbarát megoldásoknak köszönhetően a projekt megvalósítása után várhatóan a fenntartási költségek lényegesen csökkennek.

- A bővítés eredményeképpen a bölcsőde kapacitása csaknem másfélszeresére nő, az intézmény akár 40 kisgyermek ellátását is vállalni tudná. A jövő nyárra megújuló épületben megfelelő körülményeket tudunk biztosítani a gyermekek neveléséhez, ellátásához.

Az új férőhelyek létesítésével a bölcsődei ellátás mind szélesebb körben elérhetővé válik a kistérségben, ezáltal remélhetőleg minél több szülő, édesanya kap lehetőséget a munkavállalásra. Az infrastrukturális feltételek javításával korszerű, családias, befogadó légkör alakul ki, amellyel a gyermekek, szülők és bölcsődei dolgozók is elégedettek lesznek.

- Az ellátás minőségi színvonalának emelése mellett javulhat a gyermekekhez, a gyermekvállaláshoz kapcsolódó társadalmi viszonyulás. A fejlesztés közvetetten hozzájárul a térség, település vonzerejének növeléséhez is – tette hozzá Zsombok Lajos.





Címkék: sikeresen, pályázott, bölcsöde, kistérségi, férőhelyek, kultúra