A szomszédos Balatonszemes önkormányzata is támogatást nyújtott a pályázathoz, több mint 4 millió forintot saját forrásból szavazott meg.

Fontos, hogy Balatonföldvár és környéke ne maradjon le a fejlesztéseihez hatékonyan pályázó szomszédos turisztikai desztinációktól, leginkább nagyrendezvényeket kiszolgáló eszközökre, a helyi turizmust koordináló főfoglalkozású alkalmazottra és erősebb marketingre lenne szüksége. Ehhez a civil egyesületnek 85 százalékos támogatottságú uniós forrás megszerzésére nyílt lehetősége a közelmúltban.

Balatonföldvár képviselőtestülete a napokban határozott arról, hogy bár a helyi TDM-szervezet megfogalmazott céljaival egyetért, az uniós pályázat önerejének biztosítását nem vállalja. Erre a hírre mozdultak meg az egyesület tagjai, a szobakiadással foglalkozó nyugdíjas magánszemélyektől a vendéglátó tulajdonosokig, és  ki-ki erejéhez mérten adakozott, 5-150 ezer forint összegben a projekt megvalósulásáért.

-Bátran nevezhetjük a turisztikai régió életében kimagaslónak, talán mérföldkőnek azt, amiről tagjaink tanúbizonyságot tettek – fogalmazott Fekete Tamás, a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület alelnöke, aki az együttműködésről a tagokkal egyeztetett. Mint mondta, valamennyi eddig felkeresett vállalkozást és magánszemélyt köszönet illet, mivel szinte egy emberként ismerték fel, amit tulajdonképpen „TDM-elveknek” nevezünk, hiszen a jövőbeni fejlődés záloga csakis az összefogás, az együttes áldozatvállalás lehet.
A 130-as tagság és a támogatók között van a fejlesztésekben érintett balatonszemesi önkormányzat is, amely több mint 4 millió forintot biztosított az önerő előteremtéséhez.

Az egyesület tagjai által az uniós pályázat önerejének biztosításához pár nap alatt összeadott összeg a remények szerint 50 millió forint értékű fejlesztést hozhat a térségbe - tájékoztatta szerkesztőségünket a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület.

Címkék: TDM, turisztika, összefogás, Balatonföldvár, pályázat, kultúra