A fiatalok Walnut Creek-ből érkeztek pedagógusok kíséretében annak a csereprogramnak a keretében, amelyről még tavasszal született döntés a két testvérváros képviselőinek siófoki találkozóján.  

11 mosolygós szempár figyelte a polgármester várostörténeti előadását a testületi teremben hétfőn. A repülőút fáradalmait szemmel láthatóan kipihenték, a fogadó családoknál töltött hétvége kiválóan alkalmas volt az akklimatizálódásra.  A gyerekek felkészülten érkeztek és mindent tudni akartak. Kíváncsiak voltak például a történelmi zászlók eredetére és a többi testvérvárosról is faggatták az előadót. A városházi látogatást közös belvárosi séta követte, majd laza délutáni program következett a Hotel Azúrban.

Bowlingozás, élményfürdőzés után „táncba hívták” a fiatalokat, a helyi folklór elemeivel, a népviselettel, szokásokkal ismerkedtek. Kedden iskolapadba ültek az amerikai gyerekek, hogy megtapasztalják a két oktatási rendszer közötti különbségeket és hasonlóságokat. Szerdán Zamárdiba, csütörtökön Tihanyba kirándult a csapat, az utolsó itt töltött nap pedig búcsúvacsorával ér ma véget.

A Walnut Creek-i gyerekek jövő tavasszal viszonozzák a meghívást, májusban szintén 11 siófoki kisgyerek utazik a kaliforniai kisvárosba.

Forrás: siofok.hu

Címkék: vendégség, Amerika, tiszta, fiatalok, Siófok, kultúra