A Szent Imre Öröksége Ifjúsági és Szociális Alapítvány 1996 óta működik Kaposváron: a család egységéért, nagyszülőkért, szülőkért, a gyermekekért és a fiatalokért. Az Alapító tagok fontosnak tartják a magyar ifjúság Szent Imre óta tartó keresztény nevelésének folytatását a magyarság népi, történelmi, kulturális értékeinek átadását, erősítését.

Az alapítvány kiadványokat jelentet meg, oktatási és kulturális programokat szervez és támogat, pályázatokat ír ki, ösztöndíjakat adományoz.

Feladatuknak tekintjük hitéleti és a fent meghatározott célokat szolgáló építmények létesítését és fenntartását, közreműködést műemlékvédelmi feladatok ellátásában. Világi személyek szociális segítését, a beteg és idős személyek életkörülményeinek javítását.

2000-ben magánszemélyek jelentős támogatásával indult el a Szent Imre Játszóház, amely ma is nyitva áll a játszani vágyók előtt.

2009-ben elindítottuk a Napraforgó családi napközi 7 fős csoporttal. 2010-ben a Szent Imre családi napközit, és ezzel 10 kisgyermek alternatív napközbeni ellátását tudjuk felvállalni. 2012-ben elindul a Családok Háza Befogadó Központ, amely befogadja az alapítvány által eddig működtetett, és ezután elinduló összes szolgáltatást.

Az elmúlt 11 évben több ezren vettek részt az alapítvány programjain - tudta meg a KaposPont Balogh Mónitól, gyógypedagógustól, a családi napközi vezetőjétől.  

A Családok Háza Befogadóközpont bemutatkozása szeptember 29-én lesz, szombat 15.00 órától.

Helyszín: RSG csarnok és környéke

A részletes program:

http://www.sziacsalad.hu/index.php/8-demo-articles/40-aaaa

Címkék: RSG, háza, bemutatkozás, családok, csarnok, kultúra