A rendezvény célja: a kaposváriak lokálpatriotizmusának erősítése és a helyi értékek megismertetése a város újjászületésének 300. évfordulóján.

Nézze meg videónkat!

 

Célközönség: a fiatalokat (a középiskolás korosztályt) megcélozva és mozgósítva, rajtuk keresztül eljutni a lehető legszélesebb közönséghez.

A vetélkedő-sorozat rövid összefoglalása:

A korábbi, nagysikerű Copus-show című televíziós műsor tapasztalataira építve egy több fordulós, változatos, érdekes és látványos vetélkedő-sorozat.

A menete a következő: a 13 kaposvári középiskola több fordulóban mutathatja meg tudását és felkészültségét. Először 3-3 alkotást mutatnak be: egy képzőművészetit, egy kisfilmet és egy színpadi előadást. A 13-13 művet különböző helyszíneken (Rippl-villa, Szivárvány Kultúrpalota, Együd Művelődési Központ) mutatják be, ahol közönség jelenlétében a zsűri értékeli azokat. Ezt követően egy sportvetélkedőn mérkőznek meg (2012. nov. 30., péntek, Sportcsarnok, Jégcsarnok), illetve ugyanakkor egy másik csapatuk  kódfejtős versenyen vesz részt Kaposvár utcáin. Az 5 forduló összesített pontszáma alapján születik az első részeredmény. Ennek a kihirdetése aznap este a Sportcsarnokban lesz, és egy bulival zárul.

Ezeket a pontokat viszik magukkal a csapatok a december első felében megrendezendő szellemi vetélkedőre. Itt a 13 csapat helytörténeti, városismereti kérdésekre válaszol, újabb pontokat gyűjt, és megszületik a második részeredmény. A televíziós vetélkedőbe az első 8 helyezett jut be.

A televíziós show-ban először 4-4 csapat vetélkedik (2013. jan. 8., 15.), majd a két első és a két második jut tovább a döntőbe (2013. jan. 22.).

 

Címkék: . iskolák, copus 300, Kaposvár, vetélkedő, város, kultúra