A négy táncest eltérő művészeti arculatot varázsol a közönség elé, színpadra álmodva a Kárpát medence folklórban rejlő óriási táncos - zenei örökségét.

A többszörös Kiváló Együttes, fennállásának csaknem hetven esztendeje alatt kimagasló művészeti munkát végzett a hagyományos folklór-eredet ápolásában, átmentésében az utókor számára.

A nyolcvanas évektől napjainkig, elsők között voltak, akik nagy bátorsággal klasszikus Táncszínházi illetve később modern, Kortárs tánctematikájú műveket álmodtak színpadra.

A táncbérlet első előadása október 27-án 19.00 órakor, az "1 darab föld" című előadás lesz. Ezt követi októberben, decemberben és januárban két tematikus és egy karácsonyi népszokásokra épülő bemutató.

A gyermekek, fiatalok és felnőttek számára is egyöntetűen fogyasztható, művészetileg kikezdhetetlen összeállítások fő célja a hagyomány, a néptánc, és a magyar kultúra népszerűsítése városunk és környezetünk tánc iránt érdeklődő polgárai számára. Az előadás bérletei, a Kaposvári Tourinform Irodában vásárolhatóak meg.

Az előző évad pozitív tapasztalataira alapozva, a Somogy Táncegyüttes szeptembertől ismét beindítja havi rendszerességgel Táncház sorozatát. Első alkalommal szeptember 22-én, 16.30 órától gyermekjátszóházzal, 18.00-tól Gyermek - és Felnőtt Táncházzal. Társszervező az Együd Árpád Kulturális Központ. Helyszín az Agóra.

Címkék: táncházak, bérletes, táncegyüttes, bérlet, Somogy, kultúra