A péntek délelőtti találkozón Kaposvár polgármestere biztosította az intézményvezetőket arról, hogy a város jövőjének záloga továbbra is az oktatás, függetlenül a fenntartó kilététől.

Számos változást hoz az oktatás területén az új tanév: új köznevelési törvény és alaptanterv készül, változik a fenntartó, új pedagógus életpálya modellen dolgozik a szaktárca. Csökken a tankötelezettség korhatára, megszűnik az általános iskolákban a felvételi, felmenő rendszerben mindennapossá válik a testnevelés, bővül a határon túli kirándulások, a kapcsolattartás lehetősége. Kaposvár polgármestere címszavakban foglalta össze azokat a változásokat, amelyek a leginkább meghatározzák az oktatási rendszert az új tanévtől.

- Elkötelezettek vagyunk az oktatás iránt, ezért a megváltozó törvényi szabályozás, az állami fenntartás nem változtat az iskolák, a pedagógusok és az önkormányzat közötti viszonyon, vagyis a jövőben is az elmúlt évek együttes munkáját fogjuk követni. Kaposvár jövőjének záloga az oktatás, így attól a várospolitikai céltól sem tekintünk el, hogy a gyermekeink képzésébe fektetett munka itt, Kaposváron gyümölcsözzön - mondta Szita Károly.

Kaposvár polgármestere köszönetet mondott az igazgatóknak a nyáron végzett munkájukért, majd leszögezte: a fenntartóváltás ellenére is a mi iskoláinkról van szó, a mi tanáraink vagytok, ezért az állam felé továbbra is teljes felelősséggel vállalom a problémák felvetését.

Címkék: tanév, városháza, iskola, szita károly, kultúra, kaposvár