A beruházások 32 fürdőt, 2 kalandparkot, valamint 125 különböző turisztikai attrakciót, szolgáltatást érintettek. Az alapvető cél az volt, hogy a turisztikai vonzerők fejlesztésével a látogatók és a vendégéjszakák száma, és a belföldi kínálat színvonala emelkedjen - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményéből.

A rendezvényen Csizi Péter, Pécs fideszes alpolgármestere kiemelte: az Új Széchenyi Terv keretében a Baranya, Somogy, Tolna alkotta Dél-dunántúli Régióban csaknem 4900 pályázatot ítéltek támogatásra érdemesnek, mintegy 428 milliárd forint értékben. Baranyában ez 2200 beruházást jelent, több mint 200 milliárd forint fejlesztési forrással. "Csak turisztikai fejlesztésekre mintegy 15 milliárd forint forrás áramlott a régióba, amelynek köszönhetően 25 projekt valósulhatott meg" - tette hozzá a politikus.

A nemzetgazdasági tárca és a fejlesztési ügynökség az NFÜ Óriás Számok elnevezésű kampány csütörtöki, pécsi rendezvénye apropóján tette közzé az európai uniós és hazai forrásból támogatott turisztikai projektekre vonatkozó összegzését. A baranyai megyeszékhely belvárosában egy Pécsi Muzsikusok elnevezésű, szürkemarhát, pulit és kakast ábrázoló kompozícióval hívták fel a figyelmet a hazai turisztikai beruházások eredményeire - írja az MTI.

"A 6 millió 894 ezer 721 látogatás számos település életében jelentett megújulást, a turisztikai vonzerő ugyanis a térségben eltöltött vendégéjszakákat és egyéb szolgáltatások igénybevételét is növeli. Ezekkel a fejlesztésekkel nap, mint nap találkozhatunk, amikor ellátogatunk egy múzeumba, egy vadasparkba, vagy bármilyen turisztikai látványossághoz" - hangsúlyozta a belgazdaságért felelős helyettes államtitkár, Lenner Áron Márk.

Címkék: rendezvények, 77 milliárd, Új Széchenyi Terv, fejlesztés, turizmus, kultúra