Két szekrényi diplomát nem vettek át a Kaposvári Egyetemen. A hallagtók azért nem kapták meg az oklevelüket, mert nincst nyelvizsgájuk. Nekik szerveztek nyelvi képzést a campuson.

- Akik 2009-ben vagy az előtt végeztek, őket érinti, ezer feletti létszámról van szó. Nyilván, aki 10 éve végzett és nincs szüksége a diplomájára nem fog eljönni. Most 100 fős jelentkezésünk van és augusztus 31-éig lehet jelentkezni - tájékoztatott a Kaposvári Egyetem oktatási rektorhelyettese, Kovács Zoltán.

Most már nincs időkorlát. Az új felsőoktatási törvény lehetővé teszi azt is, hogy belső nyelvi kurzusokatszervezzenek az egyetemek. A legtöbben munka mellett iratkoztak be a Kaposvári Egyetem angol képzésére.

- A diploma kiadásához szükséges a nyelvvizsga, ami most ezzel az amnesztival kicsit könnyebb lett, eddig időhiány miatt nem volt rá lehetőségem, mivel most szabadságon vagyok a gyorsított kurzus megfelelő nekem - mondta Balla Péter.

Gál Brigitta tanítóként végzett: - a szakmámban dolgozom, örülnem ennek a lehetőségnek, több lehet a keresetem és le is véglegesítenek valószínűleg, nem szerződéssel fogok dolgozni. -

A képzés írásbeli és szóbeli vizsgával zárul.

- Az alapfokú szóbeli témákat tanuljuk, illetve képleírást, szituációkat. Három írásbeli feladat van, van egy lyukas szöveg kitöltés, egy olvasó szövegértés és kell írni egy egyszerűbb levelet - mondta Kaposvári Egyetem egyetemi docense, Dr. Kopházi-Molnár Erzsébet.

Az ötven órás képzés díja 30 ezer forint. Hétköznap és hétvégén is szerveznek nyelvi képzést az egykori hallgatóknak.

Címkék: amnesztia, nyelvvizga, jelentkezés, határidő, egyetem, kultúra