Másodszor rendezte meg a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület Trombitásné Zádeczki Ildikó sakkoktató szakmai vezetésével a Tóparti Sakkparti elnevezésű rendezvényt a balatonföldvári Keleti strandon.

élő sakk balatonföldvár 1

A teljesen egyedi hangulatú, vízparti sakkversenyre Somogy legtöbb városából érkeztek sakkozók, és örömmel kapcsolódtak be a programba a város nyaralóvendégei is.

A parti a villám sakkversennyel kezdődött, amelynek az óvodás korútól a nyugdíjasig akadtak résztvevői. Délután a szimultáné és két elismert sakkozóé volt a főszerep: Mádl Ildikó nemzetközi nagymester, kétszeres olimpiai bajnok vagy Máthé Gáspár nemzetközi mester, Lékó Péter nevelőedzője ellen játszhatott a közel negyven jelentkező, akik neveztek a szimultánra.

élő sakk balatonföldvár 2

Az egykori Lékó-edző délután „élménybeszámolót” is tartott a kilencéves korától általa edzett sakkozó zseni, Lékó Péter lenyűgöző képességeiről, sikerének titkairól. Este jelmezbe bújhattak a Tóparti Sakkpartin résztvevő, vállalkozó kedvű gyerekek, a páratlan hangulatú, emlékezetes, élőfigurás sakkpartit a két nagy név, Mádl Ildikó és Máthé Gáspár játszotta egymás ellen. A rendezvényen adták át a programot jelentősen támogató Somogy Megyei Sakkszövetség idei kitüntetéseit.

élő sakk balatonföldvár

Címkék: Tóparti Sakkparti, Somogy Megyei Sakkszövetség, sakk, Balatonföldvár, élő, kultúra