A legtöbb pénzt az elsősök szülei hagyják a papír-írószerekben, átlagosan 15 ezer forintot.

Töltik a polcokat ebben a papír-írószer kereskedésben. Most már folyamatosan érkeznek az iskolára készülők. Az elsős szülők már július közepén elkezdtek nézelődni, az igazi roham azonban most van.

A legtöbben kész listával jönnek. Az elsősöknél a legkényesebb kérdés az iskolatáska. Lehet kapni 5000 forintért is, de 20 ezret is költhetnek rá a szülők.     

A legtöbben 10 ezer forintos táskában gondolkodnak.

- Ne legyen műanyag, minél tovább bírja a strapát, ne szakadjon el. Nekem jó tapasztalatom van a nagyobbiknál. Jó táskát választani, az azt jelenti, hogy legalább 4 évig jó a táska - mondta Csabainé Erika.

A füzeteken könnyebb spórolni.

A tanszerek árai tavalyhoz képest 5-10 %-kal emelkedtek. Ettől függetlenül nagy a szórás az árak között. Tolltartót például már 700 forintért lehet kapni, de ennek ötszöröséért is. Ugyanez a helyzet a tollak, körzők, színes ceruzák és egyéb felszereléseknél is.

- Egyre jobban rájönnek a szülők, hogy nem feltétlenül nagyon olcsó terméket kell megvenni, mert az nem tartós, azzal nem tud a gyerek megfelelően dolgozni, úgyhogy én azt gondolom, hogy az a középárkategórai, ami egy jó minőséget már takar, az ami nálunk jobban fogy - mondta a Megapapír ügyvezető igazgatója, Gerhart Györgyi.

A legtöbb pénzt az elsősök szülei hagyják most a boltokban. Átlagosan 15 ezer forintot, ehhez pedig még hozzájönnek a könyvek.

Címkék: nebuló, tanszer, emelkedik, drágul, iskola, kultúra