Az ember nagyságú sárkányt Süsü „atyja”, Csukás István író, Dorogi Sándor polgármester, valamint a szállodatulajdonosok köszöntötték érkezésekor.

Balatonszárszó egyik kiemelt jelképe Süsü, a sárkány, hiszen a település híres lakója nyaranta Csukás István Kossuth-díjas író, Süsü megálmodója és Balatonszárszó díszpolgára, akiről tavaly szabadtéri színházat nevezetek el a településen. Azóta több esemény is kapcsolódik a kedves egyfejű sárkányhoz, immáron hagyománnyá vált nyaranta a Sárkányfesztivál Balatonszárszón, a Csukás Színházban.

süsü sárkány


A polgármester úr elmondta: „Örömmel tölti el, hogy a legkisebb vendégek egy újabb helyszínen is találkozhatnak Süsüvel Balatonszárszón.” Az ott nyaraló gyermekek azonnal meg is ragadták a lehetőséget: rengeteg közös fotó készült a Sárkánnyal.
Csukás István, aki fáradhatatlanul állta a gyermekek rohamát autogramért és válaszolt a jól ismert mesével kapcsolatos kérdésekre; a mesék és mesehősök fontosságát emelte ki a gyermekek fejlődésében és abban, hogy gyermekkoruk felhőtlenül teljen, miközben a mesék tulajdonképpen mégis az életre készítenek fel.

Címkék: süsü, sárkány, szálloda, vendégek, Balatonszárszó, kultúra