Az immár harmadik éve megrendezett Kaposfest, több ezer koncertlátogatót vonzott a városba, amellyel nem csak a klasszikus zenének szerzett nagyobb rajongó tábort, hanem a városnak és a környező településeknek. A fesztivál idején minden szálláshely elfogy a városban, amely azt eredményezi, hogy a vendéglátó-ipari egységek is üres asztalok nélkül üzemelnek majd.

A Szivárvány Kultúrpalota, mint a rendezvény központi helyszíne, tökéletes akusztikájával hozzájárul, hogy a Bartók rádió élőadásai és a többi koncertfelvétel kiváló minőségben eljussanak világszerte, rengeteg háztartásba. Az Európai Műsorsugárzók Uniója mérése szerint 85 ország több ezer háztartásába sugározza a Kaposfest rögzített koncertjeit.


Az idei kamarazenei koncertekre is teltházat remélnek a szervezők, amelyeket műismertetők, Réz András film klubja, a Bolyki Soul&Gospel Kórus koncertje és egy nagyszabású kortárs kiállítás is színesít majd. A kortársak című  kiállítás az újonnan elnevezett és felújított Rippl-Rónai terem első nagyszabású eseménye lesz, amely 2012. augusztus 15. 14 órakor kerül megnyitásra.


A fesztivál kezdetéig érdemes az esemény honlapját látogatni és a facebook csoportjához csatlakozni, hiszen ezeken a helyeken folyamatos és újabb információkkal lehetnek gazdagabbak az érdeklődők.

www.kaposfest.hu

https://www.facebook.com/kaposfest

kaposfest

Címkék: kaposfest, kamara, kultúra, zene, fesztivál, kaposvár