Az oklevél, illetve a bizonyítvány megszerzéséhez előírt általános nyelvvizsga-követelmény teljesítése alól mentesülnek azok a hallgatók is, akik a sikeres záróvizsga napjától számított három éven belül nem mutatták be az Egyetemnek az általános nyelvvizsgát igazoló okiratot és az oklevél, illetve a bizonyítvány megszerzéséhez előírt általános nyelvvizsga követelménye teljesítése helyett külön nyelvi vizsgaként - a képzési kimeneti követelményeknek megfelelő szintű nyelvismertet megkövetelő, a Közös Európai Referenciakeret előírásai alapján - a Kaposvári Egyetem által kidolgozott és szervezett szakmai nyelvi vizsgát tettek. Ez a rendelkezés azoknál alkalmazható utoljára, akik a 2012/2013. tanévben tesznek záróvizsgát. A módosítás hatályos 2012. szeptember 1-től.

Ezek alapján a Kaposvári Egyetem azon hallgatók számára, akik ilyen formában jogosultak megszerezni diplomájukat 2012 augusztusától intenzív, félintenzív és normál felkészítő tanfolyamokat indít. A kurzusok 50 órásak lesznek és díjfizetés ellenében vehetők igénybe (30 000 Ft/kurzus). A kurzusok célja felkészítés a nyelvi vizsgára, amely elvégzését követően a hallgató jelentkezhet az egyetem által kidolgozott a végzettség szakterületéhez igazodó nyelvi vizsgára. Felhívjuk a figyelmüket, hogy a törvény csak általános nyelvvizsga alól ad mentességet, így akinek szakmaival bővített nyelvvizsga volt előírva az okleveléhez, az sajnos nem élhet ezzel a lehetőséggel.

Az egyetem által szervezett nyelvi vizsgák típusai:

Társadalomtudományi szakterület (pedagógiai és művészet) - Angol, Német, Francia, Olasz - alap és középfok

Agrár szakterület - Angol, Német - alap és középfok

A szakmai nyelvi vizsgákat a Kaposvári Egyetem szervezi. Az első szakmai nyelvi vizsga várható időpontja 2012. október.

A felkészítő tanfolyamok ugyanilyen csoportokban indulnak. A kurzusokra jelentkezni 2012. július 9-től lehet a Kaposvári Egyetem honlapján elérhető jelentkezési lap kitöltésével.

A tanfolyam elvégzése után a hallgató jelentkezhet a szakmai nyelvi vizsgára. A jelentkezési lapot e-mailben (szkennelve), vagy postai úton aláírva kell eljuttatni a Kaposvári Egyetem Idegen Nyelvi Csoport számára.

A részleteket ide kattintva elolvashatja!

Címkék: belső tanfolyam, nyelvvizsga, jelentkezés, vizsga, Kaposvári Egyetem, kultúra