2002. július 1-jén tragikus hírre ébredt az ország: Balatonszentgyörgy közelében, a 7-es számú főút 68-as és a 76-os számú főutak körforgalmú kereszteződésénél hajnalban egy lengyel busz felborult, utasai közül sokan meghaltak illetve megsérültek. Az ország egyik legnagyobb, községünkről sajnálatosan "elhíresült" buszbalesetében 19-en vesztették életüket, köztük gyermekek is.

A megemlékezésen részt vett Mádl Dalma is, az egykori köztársasági elnök, Mádl Ferenc özvegye is. Mádl Dalma beszédében elmondta, hogy nagyon megrázó volt ez az esemény, sok időt töltött a kórházban és minden lehetséges eszközzel segíteni próbált a sérülteknek.

lengyel buszbaleset Balatonszentgyörgy megemlékezés

(Fotó: marcaliportal.hu)

Szombaton reggel szentmisén vehettek részt a megemlékezők Balatonkeresztúron. Köztük volt a lengyel nagykövetség konzul asszonya, Balatonkeresztúr polgármestere és Balatonszentgyörgy polgármestere is.

A szentmise után a résztvevők ellátogattak a baleset helyszínén emelt emlékműhöz, ahol elhelyezték az emlékezés virágait, koszorúit és mécseseit.

Az idei hálaadó megemlékezésen részt vettek a katasztrófa túlélői is. Nagyon szép ez a dolog, hogy a mai napig megemlékeznek erről a tragikus balesetről.

Címkék: túlélők, Balatonszentgyörgy, buszbaleset, koszorúzás, megemlékezés, kultúra