A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete kooperációban a VOLT és a Balaton Sound ausztriai promóciós irodájával számos közös akciót valósít mag annak érdekében, hogy idén is minél több fiatal érkezzen a hazai könnyűzenei fesztiválokra a szomszédos Ausztriából.

A könnyűzenei programok promóciója egyben országmarketing is, amely a fiatalos, „trendi életérzést“ közvetíti külföldön hazánkról. Évente mintegy 10 ezer osztrák fiatal enged is a „csábításnak”, s a rendezvények apropóján Magyarországra látogatnak.

Az MT Zrt. a fesztiválok népszerűsítése érdekében idén több rendhagyó kampányban is részt vesz az osztrák piacon. Például egy akció keretében a Sziget szervezői, az MT Zrt. és egy grazi divatstúdió ( www.zerum.at) közös nyereményjátékkal buzdították az osztrák fiatalokat arra, hogy tervezzék meg a 20 éves SZIGET Fesztivál idei T-shirt kollekcióját. A nyertes művet a közösségi portálokon nyomon követhető verseny során választották ki, amely limitált szériában már meg is vásárolható. A fiatalok körében igen népszerű hazai könnyűzenei fesztiválokra (Sziget, BalatonSound, VOLT) és a Forma 1 magyarországi futamára minél több osztrák fiatal megnyerése érdekében az MT Zrt. átfogó promóciós kampányt indított az év elejétől közösségi oldalakon is, valamint a célközönség elérése alkalmas fórumokon. Ausztriában stratégiai partnerségben a magyar FORMA 1-es futam hivatalos jegyértékesítőjével ( www.hungarotickets.com) külön hostess-csapatokkal és a közösségi portálokon folytatott nyereményjátékokkal hívta fel a legutóbbi bécsi autókiállítás ( www.viennaautoshow.at) látogatóinak figyelmét a népszerű magyar ajánlatokra.

A „korán ébredők” kedvezményes áron válthattak jegyet a fesztiválokra az ausztriai turisztikai képviselet által frissen indított turizmus-mozgalom profilján keresztül is: http://www.facebook.com/rwr.ungarn A sajtótájékoztatók, felhívások, hírügynökségi közlemények nyomán szinte folyamatosan lehet invitatív cikkekkel találkozni Ausztriában, amelyek a magyar fesztiválokra csábítják az osztrák fiatalokat. Az idén 20. alkalommal megrendezendő SZIGET ( www.szigetfesztival.at), valamint a Balaton Sound és VOLT fesztiválok ausztriai népszerűsítése érdekében tavasszal mintegy 70 újságíró számára rendezett Bécsben sajtótájékoztatót a Magyar Turizmus Zrt. Az MT Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásáról, s a tervezett akciókról további információk itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok

Forrás: Objektív Hírügynökség, balaton.hu

Címkék: Ausztriából, csábítanak, óriásplakát, Sound, Balaton, kultúra