A 60-as években még csak két medencével üzemelt az igali fürdő. 50 év alatt országszerte ismertté vált, vannak, akik több száz kilométert utaznak azért, hogy itt fürödhessenek.

A budapesti Sipos Tamás azt mondja: elég ismert az igali fürdő, tehát az ismerősei barátai, akár Székesfehérvárról, akár Budapestről, vagy a Balatonról lejárnak ide fürdeni.

A fürdő ráadásul most megújult és új szolgáltatásokat is indítottak. Van már szauna és masszázs is. Mindez 600 millió forintba került. Ennek nagy részét a város fizette, ezért remélik, hogy még többen jönnek majd Igalba.

- Mi annyit szeretnénk ebből az egész beruházásból profitálni, hogy a fürdő továbbra is gazdaságosan működjön a mostani nehéz gazdasági helyzet ellenére is, vissza tudjuk fizetni az adóságot, a kölcsönöket és hát a továbiakban szeretnénk előrefele menekülni, tehát további beruházásokon gondolkodunk - mondja Obbás Gyula, Igal polgármestere.

A bővítése egyik célja az volt, hogy a fiatal családokat is ide csalogassák.

- Létszámban is legalább egy 10-15 %-os növekedést, árbevételben szintén egy ilyen emelkedést szeretnék, mert azt gondolom, hogy a szolgáltatásoknak a köre, annyival bővült, hogy új szegmenst a gyerekeseket is meg tudjuk szólítani - tette hozzá az Igali Gyógyfürdő igazgatója, Czimmermann Árpád.

A bővítéssel együtt új munkaerőre is szükség volt. 14 új dolgozót vettek fel.

Címkék: árbevétel, elkészült, Igal, beruházás, fürdő, kultúra