Csapó László autók között nőtt fel édesapja műhelyében így nem volt kérdéses, hogy ő is autószerelő lesz. Mostantól azonban már mint mester dolgozik a villamossági üzletben.  

- Szeretném én tovább vinni a vállalkozást és ez volt az egyik alapkövetelménye és ehhez kötik a mesterlevél megszerzéséhez és egyébként tanulót sem lehet alkalmazni - mondta az autóvillamossági szerelő mester, Csapó László.

Rajta kívül 17-en vehettek át mesterlevelet kedden. 7 villanyszerelő, 5 autószerelő és 5 autóvillamossági szerelő. A mestervizsga elnök szerint egy jó szakmában megszerzett mesterlevél felér akár a diplomával is.

A mestervizsga elnök, Horváth Károly elmondta: - Azt gondolom, hogy felértékelődött a mesterszakma rangja, a mestervizsgának a presztízse. Ez is bizonyítja, hogy sokan végeztek most is. -

A kamara a szakmunka becsületét szeretné visszaállítani. A legjobbak, akik mesterlevelet kapnak, több kötelezettséget is magukra vesznek.

- Az nem engedheti meg magának, hogy holmi kontár munkát adjon ki a kezéből. Olyan munkát kell végezni, hogy méltó legyen végig a mesteri címre - a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Varga József.

A tegnapi ünnepi átadón a mesterek esküvel erősítették meg, hogy hűek lesznek a szakma által támasztott elvárásokhoz.

Címkék: Csapó László, műhely, mesterlevél, mester, vizsga, skik, kultúra